Gazdaság

Idén is emelkedni fognak a lakásárak

Idén is emelkedni fognak a lakásárak

2019. január 9., szerda
Idén is emelkedni fognak a lakásárak

Várhatóan idén is folytatódik az ingatlanok drágulása. A Magyar Idők piaci körképében megszólaló szakemberek ugyanakkor az áremelkedés ütemének mérséklődését várják 2019-ben. A folyamatosan növekvő árakban a gazdaság jó teljesítménye és az emelkedő bérek hatása mutatkozik meg.

– A nagyvárosokban és Budapesten már négy-öt éve folyamatosan emelkednek a lakásárak. 2019-ben is a drágulás lesz az irány, de az üteme várhatóan mérséklődni fog – mondta lapunk kérdésére Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. – A gazdasági növekedés rekordokat dönt, a bérek emelkednek, a lakosság hitelképessége javul. Amíg ezek a tényezők nem változnak, addig lesz muníciója az ingatlanok iránti keresletnek – fogalmazott a szakértő, hozzátéve, hogy jelenleg nem látni arra utaló jelet, hogy gazdasági visszaesés várna Magyarországra a közeljövőben. – A piacon évről évre kettő-négy százalékos drágulás lenne kívánatos a következő években, hiszen ez kiszámíthatóvá tenné az életet mind az eladók, mind a vevők számára – jegyezte meg. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.