Közélet

Folyamatos a migránsutánpótlás Horgosnál

Folyamatos a migránsutánpótlás Horgosnál

2019. január 18., péntek
Folyamatos a migránsutánpótlás Horgosnál

Folyamatosan cserélődnek a migránsok a Horgos melletti kis-horgosi major elhagyatott, düledező mezőgazdasági épületeiben, ahol most az afgán fiatalok vannak többségben - olvasható a Délmagyar összeállításában.

– Mindig vannak migránsok. Azt szoktam mondani, hogy annyi, amennyit Magyarországról visszafordítanak, és még ötven – mondta Sors Róbert, Horgos polgármestere, amikor a település környékén élő migránsok számáról kérdezte a portál.

Bár alig maradtak migránsok a kerítés túloldalán, a Vajdaságban, az a kevés menekült is sokakat zavar. Egy horgosi nagymama az unokáját féltette, egy, a magyar határhoz közel élő szabadkai gazdálkodó pedig a birkáiért aggódott. A város szélén lévő kis-horgosi major elhagyatott, düledező mezőgazdasági épületeiben rendszeresen tíz-húsz migráns húzza meg magát, számuk állandóan változik, folyamatosan jönnek-mennek. Míg egy éve a pakisztániak voltak többségben, most afgán fiatalemberek vertek tanyát. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép:Török János)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.