Hírzóna

Biztonsági ajtó, amivel búcsút mondhat a félelemnek

Biztonsági ajtó, amivel búcsút mondhat a félelemnek

2019. január 15., kedd
Biztonsági ajtó, amivel búcsút mondhat a félelemnek

Ha a betörés témája kerül szóba, akkor mindannyian elszörnyedve gondolunk arra, micsoda veszélyeknek lehetünk kitéve. Alaposabban azonban rendszerint nem gondolunk bele abba, hogy a veszély tényleg valós. Hajlamosak vagyunk azt hinni, a betörések nem érinthetnek bennünket, pedig a gyakorlat mást mutat. A betörésekkel kapcsolatban az a legrosszabb, hogy ha nem is járnak tragikus kimenetellel, félelmet keltenek az érintettekben, melytől igen nehéz megszabadulni. Fontos tehát, hogy a megfelelően biztonságos bejárati ajtóval gondoskodjunk a megelőzésről.

A veszély mindenhol ott van

Alapvetően nem lehet rangsorolni az ingatlanokat aszerint, hogy melyek vannak veszélyben az illetéktelen behatolástól. Bár a méregdrága holmikat magukban rejtő, kertvárosi ingatlanok általában felszereltek modern biztonsági rendszerekkel, de

gyenge pontot mindenen lehet találni

. A kevésbé jól védett házak pedig éppen azért vonzóak a betörők számára, mert a bejutás oda kevésbé kockázatos lehet. Mielőtt azonban azt gondolná, hogy a társasházi ingatlanjában nyugodtan hajthatja álomra a fejét, érdemes tudnia, hogy ezek is gyakran szerepelnek a betörők célpontjai között. Könnyedén kifigyelhető, hogy mikor vannak otthon a lakók, és a félreeső időben az elavult zárakkal akár egy perc alatt elbánnak.

Félelem nélkül élni

Aki érkezett már haza arra, hogy otthonát feldúlták, az pontosan ismeri, milyen az a létbizonytalansághoz hasonló érzés,

amikor a biztonságot nyújtó otthon és a magánszféra esik áldozatul

. Mégis tény, hogy hálásak lehetnek azok, akik nem találják szembe magukat a betörőkkel saját otthonuk falai között. Az ez okozta traumát igen nehéz feldolgozni és ezen sokszor a költözés sem segít.

Soha nem lehetünk elég biztosak abban, hogy nem a mi otthonunk lesz a következő áldozat

. Miért adná meg ennek az esélyt, ha

Unisec biztonsági ajtó

használatával védelmet biztosíthat családja számára?

Bejárati ajtó, az első számú behatolási pont

Tudta, hogy a betörők első számú behatolási pontja a bejárati ajtó?

A kamerák és a rácsok általában elrettentik őket, de ha ilye nyilvánvaló jeleket nem látnak a védelemre, akkor bátran próbálkoznak

. A biztonsági ajtók egyik nagy előnye, hogy a többpontos zárrendszer megakadályozza, hogy sikerüljön bejutni az illetékteleneknek. Természetesen nem mehetünk el az ablakok vagy például a terasz felőli ajtó mellett sem, így ha van rá mód, akkor ezeket is célszerű biztonsági rendszerrel felszerelni.

Ne maradjon el az ajtócsere!

Használt ingatlan vásárlása után a legtöbben el vannak foglalva a költözéssel és az új otthon birtokba vételével. Nem szabad azonban elfeledkezni az ajtócsere fontosságáról, hiszen az aktuálishoz általában a korábbi lakóknak lehet kulcsuk.

Az elavult ajtó is a cseréért kiált, így célszerű a biztonsági típusok közül válogatni

. A zárcsere sajnos nem bizonyul elegendőnek, ugyanis például a nem megfelelően beépített ajtók esetében egyszerű az illetéktelenek bejutása.

A biztonságon túli előnyök

A biztonsági ajtóktól a védelmen túl egyéb előnyöket is kaphatunk. A kiváló hőszigetelésnek köszönhetően

kevesebb energia fogy majd mind a téli, mind a nyári időszakban, ezzel csökkentve az ökológiai lábnyom méretét

. A környezettudatosság mellett a hangszigetelés is lényeges, mely az otthon nyugalmát szolgálja.

Az esztétikus megjelenéssel bíró biztonsági ajtók tökéletesen passzolhatnak az ingatlan stílusához vagy éppen a lakberendezéshez

. Mindezért pedig általában nem kell feláldozni a korrekt árakat sem.

A korszerű bejárati ajtó befektetés a jövőre és a nyugodt otthoni pillanatokra nézve.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.