Közélet

Benedek Elek meséje elevenedik meg Szegeden

Benedek Elek meséje elevenedik meg Szegeden

2019. január 6., vasárnap
Benedek Elek meséje elevenedik meg Szegeden

Már olvasópróbákat tartanak a Szegedi Nemzeti Színházban, ugyanis Benedek Elek híres meséjét, a Világszép Nádszál Kisasszonyt viszik színpadra.

A történet szinte mindenkinek ismerős lehet:

A világ utolsó csücskében, a Szurokfekete tenger hetvenhetedik szigetén sötétség uralkodik. Itt raboskodik a világ legszebb lánya, akit a Világot Járó Gonosz Boszorkány rabolt el. Világszépének napközben a mocsárban kell dolgoznia a rettenetes Mocsárpribék felügyelete alatt, aki éjszakára nádszálbörtönbe zárja. Világszépe folyton arról ábrándozik, hogy valaki majd megszabadítja. Aztán egy távoli királyságból végre elindul egy királyfi, hogy kiszabadítsa a nádba zárt szépséget és legyőzze a Gonoszt. A királyfi előtt hosszú út áll – a Föld kapujába és a Nap pitvarába is el kell majd mennie –, ám ez az utazás rengeteg veszélyt tartogat. Erről fog szólni az a gyermekeknek szóló darab, amit február 16-án mutatnak be a Szegedi Nemzeti Színházban. Az előadáshoz Fodor Annamária készíti a jelmezeket, a díszletért Ondraschek Péter felel, a koreográfia Hajdú Anita, a zene Fábri Géza munkája. A szegedi darab szereplői Vicei Zsolt, Proszlay Kristóf, Ferencz Nándor, Vas Judit Gigi, Csorba Kata, Molnár Erika, Sziládi Hajna és Udvari-Kardos Tímea lesznek. A zenés mesejátékot Baksa Imre állítja színpadra.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.