Egyetem

Téli szünet lesz az egyetemen az energiatakarékosság jegyében

Téli szünet lesz az egyetemen az energiatakarékosság jegyében

2018. december 18., kedd
Téli szünet lesz az egyetemen az energiatakarékosság jegyében

Magyarország legzöldebb egyeteme, a Szegedi Tudományegyetem takarékossági okokból december 22-től 2019. január 2-ig épületeit bezárja, működésüket szünetelteti, kivéve azon intézményeket ahol egészségügyi vagy közoktatási feladat ellátás folyik. Az egyetemi hivatalok 2019. január 2-án, szerdán kezdik meg működésüket.

2012 óta hagyomány, hogy az év végi ünnepek idején a Szegedi Tudományegyetem bezárja épületei nagy részét, de egészségügyi részlegeit folyamatosan működteti. Az ilyenkor kalkulálható energia-megtakarítás mértéke függ a szünet hosszától és a külső hőmérséklettől is, de általában bruttó 40-60 millió forinttal mérsékli fűtésszámláját az SZTE a bezárással. A téli szünetben az SZTE épületeinek többsége – közte például a Dugonics téri központi épület; az Ady téri József Attila Tanulmányi és Információs Központ, benne a Klebelsberg Könyvtár; illetve az SZTE 12 karának oktatást szolgáló minden ingatlanja – bezár, az ügyintézés szünetel, az energiaigényes fűtő- és egyéb berendezéseket kikapcsolják. A betegellátás folyamatosan működik a Szegedi Tudományegyetemen a december 22. és 2019. január 1. közötti napokra elrendelt téli szünetben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.