Hírzóna

Szabó Sándor szerint elfogadhatatlan a túlóra törvény

Szabó Sándor szerint elfogadhatatlan a túlóra törvény

2018. december 11., kedd
Szabó Sándor szerint elfogadhatatlan a túlóra törvény

1840 órát dolgoznak a magyar munkavállalók, a tervezett módosítás pedig tovább terhelné őket – jelentette ki Szabó Sándor, Szeged MSZP-s országgyűlési képviselője.

"Többször is felszólítottuk a kormányt, hogy vonja vissza a törvénymódosítást" – mondta el Szabó keddi sajtótájékoztatóján a szegedi Fidesz székház előtt, ahol formálisnak nevezte a kormány és a szakszervezetek közötti egyeztetéseket. "Arra kérjük a Fideszt, hogy vonja vissza a törvénymódosítást" – mondta a képviselő. A parlament ma szavaz arról a módosításról, mely 250 helyett 400 órára növeli a kivehető túlórák számát – a kormány álláspontja szerint ez garantálná a munka rugalmasabb megszervezését, illetve amennyiben a munkavállaló szeretné, növelhetné a bérét a kivett órákkal. Orbán Viktor miniszterelnök kedden elmondta, hogy a munkások érdekeit szolgálja a munka törvénykönyvének módosítása, melyet ha megszavaz a parlament, január 1-től hatályba lép.

UPDATE: A Fidesz közleményt juttatott el reagálva Szabó Sándor mai szavaira.

"

Szabó Sándor az ellen háborog, hogy aki akar, az többet dolgozhasson, többet kereshessen".

Ugyanakkor a szocialista képviselő elfelejti, hogy elv- és párttársai egymillió munkahelyet vettek el a magyaroktól, megszüntették a 13. havi fizetést és nyugdíjat, devizahitelekbe taszították az embereket, illetve inkább migránsokkal pótolnák a hiányzó munkaerőt.

Mindezek után uszítanak az ellen a kormány ellen, amely a rendszerváltás óta a legmagasabb gazdasági növekedést, és a legalacsonyabb munkanélküliséget érte el.

Ismét kiderült, hogy a szocialistáknak csak szavakban fontosak az emberek. A munkavállalókat az a gazdaságpolitika védi, amely munkaerő-keresletet teremt, az emberek pedig tudják, hogy ebben csak a Fideszre számíthatnak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.