Nem tudja merre jár a Mikulás Szegeden? Segítünk!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma este fényesítik a csizmákat a gyerekek, tejet készítenek a Mikulásnak a gyerekek. Az ajándékot ugyan titokban “csempészi” a nagyszakállú a cipőkbe, de ha valaki szeretne vele találkozni ma és holnap városszerte megteheti.

Idén a Szegedet övező vizeket is meglátogatja a Mikulás. A Télapó hajója a Roosevelt tér alatti kikötőből indul december 5-én és 6-án 15 órakor. Várnak mindenkit a fedélzetre, ahol vidám mesevilágba csöppenhetnek a résztvevő gyerekek és felnőttek, ahol az előadást követően minden gyermeknek személyesen, egyesével a Mikulás adja át az ajándékot, közben pedig közösen megbeszélik az elmúlt esztendőben történteket néhány szóban. A program végén mindenkinek lehetősége nyílik a szereplőkkel egy fotót készíteni emlékül, a varázslatos út végén.

A Nagyszakállú idén immáron 13. alkalommal látogat el a József Attila Tanulmányi és Információs Központba, ahol az SZTE Alma Mater Mikulás ünnepségen a gyerekek személyesen is találkozhatnak vele. Az Mikulás érkezését a december 6-án a 16:30-as gyülekező után 17:00 órától 17:45-ig a VACKOR Zenekar előzi meg, majd 17:45-től 18:00-ig a rajzverseny eredményhirdetése következik. 18:00-tól a fehérszakállú megajándékozza az odalátogató gyerekeket.

Somogyi-könyvtár Móra utcai fiókkönyvtárában december 6-én várják a fiatalabb korosztályt, a Mikulás a Tekerős moziban – ahol mesék vetítése és családi kézműves délután várja őket. A program 16 órakor startol, a részvétel pedig ingyenes.

A szegedi Number One Klub is nagy feladatot kapott december 6.-ára. A Télapó megbízta őket, hogy szervezzék meg Szeged legnagyobb retro partiját, ahol az 1990-s és a kétezres évek legjobb zenéi csendülnek fel. Örömmel vállalták, így December 6-án a Number One fog otthont adni a Mikulás által kért bulinak, amely most se fog csalódást okozni. A Remember szokásához híven, a legjobb hazai és külföldi slágereket fogja elhozni és az ünnepi party alkalmából sok-sok meglepetéssel is készülnek a szervezők.

December 9-én immáron negyedszer rajtol el a Szegedi Jótékonysági Félmaraton! Változatos távokkal várjak a csapatokat. A Hópihe, a Mikulás, a Hózápor, a Lavina és a Yeti mellé érkezik a Pingvin és a Hóbagoly is. Különböző távokat lehet teljesíteni, aki kevesebbet vállalna, tud választani a fél kilométeres, vagy 6 kilométeres távok között, a bátrabbak pedig bevállalhatják a 10 vagy 21 kilométeres távok valamelyikét.

 

 

Előző sztori

Az országos sajtóban is téma volt a SZEVIÉP-vizsgálóbizottság

Következő sztori

December 5. – Botka székely őseit tagadta meg