/

Nem lesz jó a helyzet a hétvégén a megye határátkelőin

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatása szerint a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul Csongrád megyében a következő napokban.

Az adventi időszakban a közelgő karácsony, illetve az ünnepi készülődés miatt a hétvégén napközben élénkebb személyforgalommal kell számolni a közúti határátkelőhelyeken. A jövő héten csütörtökön, december 20-án már számolni lehet a délutáni óráktól a hazatérő vendégmunkások miatti forgalomnövekedésre kilépő irányban elsősorban a szerb, a román és az ukrán határszakaszon.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Röszkén pénteken és szombaton kilépő irányban a buszok és tehergépjárművek tekintetében akár 60-180, míg személyforgalomban 60-90 perc várakozással számolunk. Vasárnap reggeltől estig a belépő irányban várható jelentős forgalomnövekedés miatt, a buszok tekintetében 60-120 perc, személyforgalom tekintetében 60-90 perc várakozással számolunk. A teherforgalomban belépő irányban 60-240 perc is kialakulhat.

Tiszaszigeten, valamint Ásotthalmon és Röszkén a hétvégén 30-90 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban, elsősorban belépő irányban.

Csanádpalotán pénteken és szombaton a tehergépjárművek tekintetében belépő irányban 60-180, kilépő irányban 60-120 perces várakozásra lehet számítani. A személyforgalom tekintetében ki- és belépő irányban 30 perces várakozással számolunk hétvégén a bevásárlóturizmus és a vendégmunkások utazása miatt. Buszforgalom esetében a hétvégén esetenként 60-120 perc várakozás is kialakulhat.

Nagylakon a személygépjárművek és a buszok esetén 30-60 perc várakozás alakulhat ki mindkét irányban.

Kiszomborban szombaton és vasárnap a reggeli időszakban a fürdőlátogatók megjelenése okozhat forgalomtorlódást és maximum 30-60 perc várakozást. A tehergépjárművek esetében pénteken és szombaton kell nagyobb forgalomra számítani. Buszok tekintetében a hétvégi időszakra tevődik a forgalom többsége, a várakozás 30-60 perc is lehet.

Előző sztori

Nyugdíjas zsaruk találkoztak egymással Szegeden

Következő sztori

Már több mint egymillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Legutóbbi hasonló cikkek