Közélet

Megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét Magyarországon

Megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét Magyarországon

2018. december 13., csütörtök
Megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét Magyarországon

A strasbourgi terrorcselekmény miatt a kormány nemzetbiztonsági kabinetje úgy döntött, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK)és a rendőrség megerősíti a karácsonyi vásárok védelmét - tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-t.

A közleményben azt írták: egész Európában nőtt a terrorveszély. A rendőrség fokozza a járőrszolgálatot, a TEKpedig az utcára vezényelte járműveit. A franciaországi Strasbourgban kedd este egy karácsonyi vásár közelében egy 29 éves, strasbourgi születésű férfi, Cherif Chekatt tüzet nyitott az emberekre. A lövöldözésben hárman meghaltak, tizenketten megsebesültek, közülük hatan válságos állapotban vannak. A szökésben lévő támadó ismert volt a rendőrség számára, már korábban bűncselekményeket követett el Németországban és Franciaországban.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.