Kultúra

Kesselyák Gergely rendezi az Aidát a szabadtérin

Kesselyák Gergely rendezi az Aidát a szabadtérin

2018. december 5., szerda
Kesselyák Gergely rendezi az Aidát a szabadtérin

A Szegedi Szabadtéri Játékok jövő nyári évadában jubiláló Verdi operát Kesselyák Gergely rendezésében állítják színpadra. Másfél évtized után tér vissza az Aida.

Verdi Aidáját először 1939-ben mutatták be a szabadtéri színpadán, most Kesselyák Gergely rendezését Pál Tamás vezényletével tér vissza a kínálatba. Kesselyák már ismerős a szegedieknek. A Liszt-díjas karmester, illetve a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatójaként és a Magyar Állami Operaház első karmestere két-két éven át rendezte a Nabuccót és a Turandotot. Pál Tamás szintén Liszt-díjas karmester életében különleges szerepet tölt be Verdi Aidája, hiszen nemzetközi pályáját ezzel az operával kezdte a Caracasi Operaház megnyitóján 1978-ban. A szólisták között László Boldizsár is szerepel, aki először alakítja a hősszerelmest, Radamest. Az Aidát július 26-án és 27-én állítják színpadra, a Kesselyák-rendezésben Zeke Edit a díszletért, Velich Rita a jelmezekért felelős. Ők már a Turandotban is bizonyítottak a szabadtérin.A színpadképhez és a különleges hangzáshoz egy 130 fős kórus is hozzájárul majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.