Írjon nekünk

Gasztro

Így készül a legfinomabb mézeskalács

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

Mézeskalácsot sokféleképpen lehet készíteni. Most azonban találtunk egy olyan receptet, ami egyszerű, és aránylag gyorsan elkészül. A SzegedMa munkatársai kötényt ragadtak, és elkészítették az igazi karácsonyi finomságot. A videóban mutatjuk az eredményt.

HOZZÁVALÓK:

  • 33 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl méz
  • 1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát jól lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle egy süteménykiszúróval.
  3. A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt készre sütjük.

Ezután már csak a díszítés van hátra, talán az a legidőigényesebb, de megéri mert egyrészt remek szórakozás, másrészt pedig személyes ajándékot is készíthetünk vele az ünnepekre. Ez pedig hiába is tagadnánk, mindenkinek jól esik.

Kommentek

Tovább olvasom

Gasztro

Szeged ízei 2. rész: a magyar konyhát reformálják a Tiszavirágban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

Szerző:

A laktató főételekkel operáló éttermekkel ellentétben itt több fogásos élményre várják a vendégeket.

Tovább olvasom

Gasztro

Szeged ízei 1. rész: a Gőry, a töltött húsok mekkája

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

Szerző:

Induló sorozatunkban az Ábel Antal vezetése alatt 19 éve működő Gőry Pincét vettük górcső alá.

Tovább olvasom

Gasztro

Border terrierek teremtettek gasztro stílust Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

Szerző:

Olasz ízek, a legfinomabb kávé, és kutyák.

Tovább olvasom

Aktuál