Gasztro

Így készül a legfinomabb mézeskalács

Így készül a legfinomabb mézeskalács

2018. december 23., vasárnap
Így készül a legfinomabb mézeskalács

Mézeskalácsot sokféleképpen lehet készíteni. Most azonban találtunk egy olyan receptet, ami egyszerű, és aránylag gyorsan elkészül. A SzegedMa munkatársai kötényt ragadtak, és elkészítették az igazi karácsonyi finomságot. A videóban mutatjuk az eredményt.

HOZZÁVALÓK:

  • 33 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 10 dkgvaj
  • 1 dl méz
  • 1 db tojás

https://www.youtube.com/watch?v=XUTtFkwUPC0&feature=youtu.be

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát jól lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle egy süteménykiszúróval.
  3. A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt készre sütjük.

Ezután már csak a díszítés van hátra, talán az a legidőigényesebb, de megéri mert egyrészt remek szórakozás, másrészt pedig személyes ajándékot is készíthetünk vele az ünnepekre. Ez pedig hiába is tagadnánk, mindenkinek jól esik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.