Hírzóna

Eddig több mint százszor riasztották a tűzoltókat

Eddig több mint százszor riasztották a tűzoltókat

2018. december 26., szerda
Eddig több mint százszor riasztották a tűzoltókat

Több mint százszor riasztották a tűzoltókat kedden, karácsony első napján - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán a honlapján.

A katasztrófavédelem műveletirányítási központjait 28 alkalommal hívták tűzeset miatt, illetve 54 esetben műszaki mentést kérve. E riasztások mellett 22 téves és 3 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletekre - írták a közleményben. A tűzvédelmi hatósági tevékenység keretében kedden nyolc felügyeleti ellenőrzést tartottak, szabálytalanságot nem találtak a szakemberek. Emellett 115 vasúti járművet ellenőriztek, 15 tartozott a RID (veszélyes áruk vasúti szállításának szabályai) hatálya alá, a vizsgálatok nem tártak fel problémát. A katasztrófavédelem kedden kilenc vízi járművet ellenőrzött, egyik sem tartozott az ADN (veszélyes áruk vízi úton történő szállításának szabályai) hatálya alá, minden rendben volt - közölte az OKF. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.