Egészség

Aki halat eszik karácsonykor, előre fog haladni a karrierjében

Aki halat eszik karácsonykor, előre fog haladni a karrierjében

2018. december 22., szombat
Aki halat eszik karácsonykor, előre fog haladni a karrierjében

Különböző népszokásokkal, hiedelmekkel szinte minden ünnepünk környékén lehet találkozni, ez karácsonykor is így van. Elmondhatjuk, hogy a szeretet ünnepét érintik a legérdekesebb népi hiedelmek, amelyeket érdemes betartanunk, ha sikeresek, és boldogok akarunk lenni ebben a pár napban, és a jövő évben is.

Régen az ünnepi asztal maradékait, főleg morzsáit megőrizték, hogy később szükség esetén emberi és állati betegségeket gyógyítsanak velük. Morzsát akár a gyümölcsfák alá is szórtak, hogy azok termékenyek legyenek következő évben. De olyan babona is van, hogy a karácsonyi asztalról összesöpört morzsát nem szabad kidobni az ünnepek vége előtt, mert így megóvják a ház népét a betegségektől. A szemetet sehogy sem ajánlatos kivinni a házból, ugyanis a szeméttel együtt a szerencse is távozik. A karácsonyi menü között mákos, lencsés vagy babos fogásnak is kell szerepelnie, mert sok pénzt jelentett annak, aki fogyasztott belőle. Éjjelre mindig hagytak az asztalon a mákos tésztából, hogy a hazalátogató halottaknak, angyaloknak legyen mit enniük. Aki pedig halat eszik, az úgy is fog előre haladni a karrierjében, egyenesen előre, mint hal a vízben. Ha a megtisztított hal pikkelyét a pénztárcájába teszi, akkor gazdagság is vár rá a következő évben. December 24-én a nők kitakarították és kisöpörték az egész házat, mert egy régi hiedelem szerint az ördög beköltözik mindenhova, ahol kosz maradt. A fenyőfát is ezen a napon kell bevinni a lakásba, mert ha hamarabb tesszük, akkor kapzsiságunkkal felhívjuk a gonosz szellemek figyelmét. Viszont az ajtó fölé akasztott friss fagyöngy minden ártó szellemet visszataszít. Karácsonykor öltözzön a legszebb ruhájába, de vigyázzon, hogy ne viselj semmi újat, mert az balszerencsét hoz. Ha már mindenki jóllakott és elhagyta az asztalt, akkor is maradjon egy kis kenyér az asztalon, hogy bőségesen legyen mit enni a következő évben. Éjfélkor egy elfogyasztott alma jó egészséget hoz majd. Vagy éppen diót is törhet, és akinek a diója egészséges, az a következő évben nem lesz beteg, viszont a rossz dió gyengélkedést, betegséget jelez. ​Ha karácsonykor víz ömlik a lábai elé, akkor bizony jövőre érkezik a gólya. Ha karácsony estéjén gyertyát tesz az ablakba, és hagyja leégni, magához hívja a jó szerencsét. A karácsonyfára aggatott gyümölcsök bő termést ígérnek, a csillogó fémgyöngyök, üvegdíszek, papírláncok az édeni kígyót jelképezik. Az ünnepi abrosz is sokat számít, főleg akkor, ha szépen hímzett, vagy piros csíkos, mivel a piros az öröm színe. Úgy tartják, hogy akik karácsony napján születettek, sohasem fognak szellemmel találkozni, és félnivalójuk sem lesz tőlük.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.