Hírzóna

A havazás miatt eddig negyven közúti balesethez hívták a tűzoltókat

A havazás miatt eddig negyven közúti balesethez hívták a tűzoltókat

2018. december 15., szombat
A havazás miatt eddig negyven közúti balesethez hívták a tűzoltókat

A havazás miatt péntek délután óta 40 közlekedési balesethez riasztották a tűzoltókat, egy ember meghalt, többen megsérültek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombat reggel az MTI-vel.

Leggyakrabban az útról lesodródott, árokba csúszott, összeütközött járművekhez riasztották a tűzoltókat - írták. Halálos baleset csak Kerekegyházánál történt, ahol egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze péntek este. A meteorológiai előrejelzések szerint akár 15-20 centiméter friss hó is hullhat, ezért a katasztrófavédelem arra kéri a gépjárművezetőket, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Azt is kérték, senki ne induljon el nyári gumival, és tankoljanak a szokásosnál többet.

Kerekegyháza, 2018. december 15.
Összetört személygépkocsi, miután kisteherautóval ütközött Bács-Kiskun megyében, az 52-es fõútról Kerekegyházára vezetõ úton 2018. december 14-én. A balesetben egy ember meghalt.
MTI/Donka Ferenc

Az aktuális időjárási helyzetről a

http://met.hu

címen, az útviszonyokról pedig az

http://utinform.hu

oldalon olvashatnak - hívták fel a figyelmet. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője azt közölte, hogy a havazás elsősorban az ország déli részének mellékúthálózatán jelenthet nagyobb problémát.

MTI

(Kiemelt kép: MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.