Írjon nekünk

Politika

Úgy néz ki, Botka László elhagyja az MSZP-t

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/h. kovacs.jpg

Megjelent:

Terjedelmes magyarázkodásnak ad teret a HVG ma megjelent száma. Az alákérdezésben bővelkedő baráti propaganda-interjú főszereplője Botka László szegedi polgármester gazemberezik, hazudozik, keneget, majd a többi baloldali politikusba, a párttársaiba törli bele a lábát, és egyértelműen üzen az MSZP-nek.

Kik a gazemberek?

Nem hagyom gazemberekre a várost” – hirdeti öles betűkkel az egykor szebb napokat látott HVG. Ezt nyilatkozta ugyanis Botka László a lapnak. Csak emlékeztetőül: miközben Botka gazemberezik, az embereit – Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin főjegyzőt és Kalmár Gábort – első fokon hűtlen kezelés miatt börtönbüntetésre elítélte a bíróság a parkoló-ügyben, kedden pedig csődbűntett miatt súlyos börtönbüntetésre ítélték a szocialista udvari beszállítóként ismert SZEVIÉP vezetőit.

Botka a HVG-nek adott interjúban sem képes felhagyni a hazudozással, és megint azt állítja, a bíróság egy régi, bevett gyakorlat miatt, és alaptalanul ítélte el az embereit. Ez egyszerűen nem igaz.

A SzegedMa többször megírta, az ítélet azért született meg a bíróságon, mert boldog-boldogtalannak osztogatták az ingyenbérleteket, mindenféle rendeleti, vagy közgyűlési felhatalmazás nélkül. A szocialista önkormányzat azonban a végletekig titkolózik az ügyben, nem hajlandóak kiadni a VIP-listát, hogy kinek adtak bérleteket. Közben lassan persze kiderül, hogy Botka felesége is kapott ingyenbérletet a Városházától.

A gazemberezés azért is nagyon visszatetsző a polgármester szájából, mert a keddi SZEVIÉP-ítélet az általa (is) kitömött, majd csődbe vitt szocialista építőipari vállalatról szól. 2005-2009 között a SZEVÉP 21 milliárd forintot zsebelt be Szegedről és Szeged térségéből.

Alkalmatlan vagy hazudik?

Eközben Botka volt a polgármester, tudnia kellett róla, kikkel dolgoznak az önkormányzat cégei ilyen jelentős megbízásokkal. Ha nem tudott róla, az pedig az alkalmatlanságának bizonyítéka. A baráti interjú egyik keretes anyaga nagyon beszédes egyébként. A HVG is azzal a felcímmel hozza a SZEVIÉP-sztorit, hogy “Botkán ragad”.

Összefogás, összerogyás, összeborulás

Az interjúban előkerül az ellenzéki összefogás kérdése is, Botka itt Márki-Zay példáját emlegeti, mint a siker receptjét, és jól ledorongolja baloldali politikustársait és szövetségeseit.

Hiller Istvánról és Karácsony Gergelyről is lehúzza a keresztvizet, de Gyurcsány Ferenc sem marad ki a botkai pofonosztásból: róla azt mondja, hiába állította, hogy 5-600 ezer listás szavazója van, “alig kapott 300 ezret”.

Botka hátat fordít az MSZP-nek a választások után?

Miután Botka kiosztja az ellenzéket, az újságírók nekiszegezik a kérdést: “A választáson MSZP-színekben indul?”

Botka erre az alábbiakat válaszolja: “Mi már 2002 óta nem egyedül indulunk, hanem több szervezettel közösen. A lehető legszélesebb szegedi összefogásra készülünk a jövő évi választásra.” Az újabb kérdés és a válasz azonban beszédesebb minden másnál:

Határozottan az az érzésünk, hogy ön már nemigen hisz az MSZP-ben, ám ezt az önkormányzati választásokig nem fogja kimondani, utána viszont kész kenyértörésre vinni a dolgot.

Rosszul érezzük?

Botka így felel: “Nagyon szívesen még egyszer elmondom: cáfolhatatlan tény, hogy ha ebben a ciklusban ugyanaz történik ugyanazokkal a szereplőkkel, mint az előző kettőben, akkor a vége is ugyanaz lesz.”

Egyszerre Martin Schulz EP-elnökkel

Az a képillusztráció is beszédes, melyen Botka László Martin Schulz EP-elnökkel egy ütemre, egyszerre lépnek.

Mint ismert, Martin Schulz EP-elnök 2015 tavaszán Szegeden járt, és akkor azt nyilatkozta, hogy Szeged egy “elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni“. Ekkoriban Botka László is úgy nyilatkozott, “a szegedieket nem zavarják a menekültek“, és többször tett olyan nyilatkozatot is, hogy a déli határkerítést elbontaná, ha a körülmények engednék.

Kommentek

Hírzóna

Finisébe ért az ajánlásgyűjtés, még tucatnyi párt van versenyben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/h. kovacs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Már csak valamivel több mint két napjuk maradt a pártoknak arra, hogy összegyűjtsék a májusi európai parlamenti (EP-) választásra az induláshoz szükséges legalább 20 ezer érvényes ajánlást; tucatnyi szervezet folytat még aláírásgyűjtést országszerte azért, hogy felkerülhessen a szavazólapra.  Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

A listát állító pártok hárommillió forintért juthatnak a választók adataihoz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/h. kovacs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az Európai Parlament magyar tagjainak választásán listát állító pártok hárommillió forintért juthatnak hozzá a választók név- és lakcímadataihoz a közvetlen kampány érdekében. Kommentek

Tovább olvasom

Politika

Egy politikai kalandor pályafutása Szegeden II.

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/h. kovacs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Botka László elleni feljelentéseinek döntő részéből soha nem lett semmi. Véletlen lenne ez? Vannak, akik szerint nem. Sőt!

Tovább olvasom

Aktuál