Kultúra

Szaffiból készült meseoperettet mutat be a Szegedi Nemzeti Színház 

Szaffiból készült meseoperettet mutat be a Szegedi Nemzeti Színház 

2018. november 14., szerda
Szaffiból készült meseoperettet mutat be a Szegedi Nemzeti Színház 

Szaffi címmel mutat be meseoperettet szombaton a SzegediNemzeti Színház - hangzott el az M5 kulturális csatorna szerdai Kult'30 című műsorában.

A darabban Johann Strauss Cigánybáró című operettjének zenei anyagára elevenedik meg a népszerű rajzfilm története. Toronykőy Attila, a darab rendezője elmondta, hogy a Dargay Attila rajzfilmjére épülő mesét úgy adják elő a gyerekeknek, hogy "a szép mesén és a látványvilágon kívül" többet is nyújtsanak. "Mivel Szegedaz operajátszás vidéki fellegvára, mindig szeretjük, ha a gyerekek kapnak valami pluszt is" - emelete ki. Ezért Strauss Cigánybárójának néhány ismert részletét is beleépítették a darabba, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen egy élő zenekarral bemutatott nagyoperett. "A bábművészet egy külön hivatás, de szerencsére kaptam segítséget Rózsa Teodóra bábszínésznőtől" - mondta el a Bánvölgyi Tamás színművész, aki Szaffit bábozza a darabban.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.