Hírzóna

Rossz hírünk van: jön a hideg, az ónos eső és havazás is várható

Rossz hírünk van: jön a hideg, az ónos eső és havazás is várható

2018. november 26., hétfő
Rossz hírünk van: jön a hideg, az ónos eső és havazás is várható

A jövő hét második felében lehűlésre kell számítani, a leghidegebb órákban mínusz 7 foknál is hidegebb lehet, néhol napközben is mínuszok lesznek. Borús, csapadékos idő valószínű, eső, havas eső, ónos eső, havazás is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn

országszerte tartós, "kiadós" esőre kell számítani. A 24 óra alatt várható sok eső veszélye miatt Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adta ki hétfőre. Az ország déli része kivételével többfelé erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 4-8 fok lehet. Napközben 6-11 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden

az esőt észak felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás váltja fel, de keleten, délkeleten továbbra is eső várható. A szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén környékén viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet hajnalban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul, majd délután csökken a hőmérséklet.

Szerdán

eleinte főként délen, délkeleten még gyengén havazhat, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten továbbra is erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Csütörtökön

és

pénteken

közepesen felhős idő várható, csapadék nem valószínű. Csütörtökön csak élénk lehet a légmozgás, pénteken helyenként erős szélre is számítani kell. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön általában mínusz 7 és mínusz 2, pénteken mínusz 7 és mínusz 3 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas tájakon ennél hidegebb lesz. A nappali maximumok mindkét nap mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulnak.

Szombaton

a Dunántúlon néhol kisebb havazás, havas eső, esetleg ónos eső is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de a kevésbé felhős, havas tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Vasárnap

közepesen felhős, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között valószínű. Napközben 0-5 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.