Közélet

Ötezer családnak segített idén az Élelmiszerlavina program 

Ötezer családnak segített idén az Élelmiszerlavina program 

2018. november 8., csütörtök
Ötezer családnak segített idén az Élelmiszerlavina program 

Több mint 100 tonna terményt takarítottak be a Civil Iránytű Alapítvány és a Syngenta Élelmiszerlavina programjának résztvevői, így a támogatott önkormányzatok, civil szervezetek és oktatási intézmények összesen 5 ezer családnak adhattak élelmiszernövényekből összeállított csomagokat.

Az Élelmiszerlavina programban idén 34 településen összesen 45 hektáron vetették el a Syngenta által felajánlott vetőmagokat - közölte a program kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel. A résztvevők kiválasztásában és a program lebonyolításában a Civil Iránytű Alapítvány működött közre. A résztvevő önkormányzatok, civil szervezetek és oktatási intézmények földterületein összesen 100 tonnányi zöldséget, burgonyát, cukkinit, fejes salátát, káposztát, paradicsomot, paprikát, uborkát, sárgarépát, vöröshagymát és zöldborsót termeltek, amelyet a környéken élő nehéz sorsú családok, idős és beteg emberek körében osztottak szét. Az Élelmiszerlavina 10 éves fennállása alatt több mint 1000 tonnányi élelmiszert juttattak a magyarországi nélkülözőknek, és több ezer résztvevő mezőgazdasági termeléshez szükséges tudása bővült.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.