Világtükör

Németországban a nemi erőszakok kétharmadát migránsok követik el

Németországban a nemi erőszakok kétharmadát migránsok követik el

2018. november 12., hétfő
Németországban a nemi erőszakok kétharmadát migránsok követik el

A legújabb statisztikai adatok alapján a Németországban elkövetett nemi erőszakok kétharmada migránsokkal vagy migráns hátterűekkel hozható összefüggésbe.

Annak ellenére, hogy a német hatóságok megpróbálják eltitkolni a migránsok által elkövetett bűncselekményeket, a sajtóban most mégis kiszivárogtak az adatok.

A Tagesschau

, az ARD regionális közmédiumokat tömörítő társaság híradója hozta nyilvánosságra a számokat. A külföldiek főleg a nemi erőszak terén magasan felülreprezentáltak. Tavaly az egyéni jellegű szexuális bűncselekmények 67,1%-át migránsok, vagy migráns hátterűek követték el. Ez az arány 2016-ban 67,8% volt.A csoportos nemi erőszakokat többségében szintén nem németek követik el. 2017-ben az ilyen jellegű támadások 52,2%-a kapcsolódott migránsokhoz, míg 2016-ban ez az arány 53,6% volt. Az utóbbi két évben a Tagesschau információi alapján látványosan megnőtt a szíriai, az afgán és az iraki állampolgárságú erőszakolók száma.Ez egyértelműen a 2015-ben kirobbant migrációs válsággal magyarázható. Tavaly a szexuális bűncselekményekkel gyanúsítottak 40%-a 21 év alatti, 60%-a pedig 25 év alatti férfi volt. A bejelentett nemi erőszakok száma az országban egyébként csökken. Tavaly 122 ilyen egyéni jellegű esetet regisztráltak, míg 1990-ben 147-et. Az elkövetők között akkor 43,9% volt a külföldiek aránya, ez egyértelmű növekedést jelent. A csoportos nemi erőszakok száma viszont nő, 2017-ben 258 volt regisztrálva, míg 1990-ben csak 111.Az újraegyesítés évében az elkövetők 41,3%-a volt külföldi származású.Németországban a migránsok és a migráns hátterűek aránya 20% körül van. Arról viszont nincsenek információk, hogy a szexuális jellegű bűncselekmények hány százalékát nem jelentik be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.