Mirko Alilović megmutatta, hogy miért hozták Szegedre

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem mindennapi igazolást jelentett be az év elején a MOL-Pick Szeged. Mirko Alilović az ősi rivális Veszprémből érkezett a Tisza partjára. A szegedi szurkolók abban reménykedtek, hogy bakonyi csapatban mutatott remek teljesítményét átmenti és új csapatában is halmozza a bravúrokat a kapuban a BL-ben. A sors azonban úgy hozta, hogy ezekre a bravúrokra novemberig várni kellett.

– A BL-csoportkör felénél járnak, de csak most kapott először nagyobb lehetőséget a Szeged mezében a nemzetközi porondon. Nem volt kedveszegett?
– Nem kényelmes folyton a kispadon ülni, de ez a csapatsportok velejárója. Minden meccsen nagyon szorítottam a srácokért és amikor kellett, bevetésre kész voltam. Sego nagyon fontos védésekkel járult hozzá az eddigi menetelésünkhöz, remek formában védett, így érthető volt, hogy több lehetőséget kapott.

– Jó a kapcsolata poszttársával?
– Azóta ismerjük egymást, amikor még együtt játszottunk a Ljubuskiban. Jól tudunk együtt dolgozni és segítjük egymást. A pályán kívül is jó barátságot ápolunk. Szóval nincs probléma, a legfontosabb, hogy szurkolunk egymásnak és segítjük másikat.

– A Skjern elleni idegenbeli meccsen beállt és bebizonyította, hogy remek kapus. Van valami titka annak, hogy így tud beszállni egy meccsbe?
– Keményen kell edzeni, és a következő meccsekre koncentrálni. Nagyon sok mérkőzésünk van még hátra, és a magyar bajnokságban is fontos, hogy folytassuk a jó sorozatunkat. Ezért dolgozunk, edzünk és amikor feladat van, azt a legjobb tudásunk szerint kell megoldanunk.

– Veszprémből jött Szegedre, ahol többször is eljutottak a BL Final Fourba, azaz belülről tapasztalta mi szükséges egy ilyen sikerhez. Látja ezeket a lehetőséget a szegedi csapatban is?
– Ha 100 százalékot nyújtunk, akkor elérhető a Final Four. De tudjuk jól, hogy elég egy rossz napot kifognunk az egyik legfontosabb meccsen, és az képes lerombolni mindazt, amit az egész szezonban építettünk. Erre van példa Veszprémből az előző szezonból.

– Skjern és a PSG hazai pályán, majd a Flensburg idegenben. Ebben a sorrendben jönnek az ellenfelek a BL-ben a téli szünet előtt. Döntő lesz a csoport végelszámolásánál, hogy milyen eredménnyel zárják ezeket a rangadókat.
– Természetesen így van. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy továbbra is saját magunkra és a saját játékunkra kell koncentrálnunk, ahogy azt eddig is tettük. Látható, hogy ennek megvan az eredménye. Mint ahogy annak is, hogy csak a következő meccsre kell készülni és lépésről lépésre haladni a célunk felé.

– Decemberben hosszabb szünet következik, jön a világbajnokság, majd két hónap után folytatódik a BL. Átmenthető a lendület és a jó forma tavaszra?
– Úgy gondolom, hogy a legtöbb csapatnak gondot okoz a válogatott szünet. De ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen fontos meccsek várnak ránk tavasszal, akkor elég időt tudunk szánni arra, hogy megfelelően felkészüljünk ezekre. Azt hiszem nem mondok újdonságot, de a szezon végén szinte minden találkozó olyan, mintha döntőt játszanánk. Ahogy előbb is említettem, ott hatványozottan igaz, egy meccsel el lehet bukni azt, amit egész évben építettünk.

Nem szabad leírni a Veszprémet
Mirko Alilović hét nagyon sikeres évet töltött Veszprémben. A bakonyi csapat az idei évben bukdácsol, ami a horvát kapust is meglepte. – Valóban nem számítottam erre, hogy így alakulnak a dolgok Veszprémben, de szerintem senki nem is gondolta ezt. Azt viszont senki nem állíthatja, hogy rossz csapat lenne ott, de most nagyon nehéz időszakot élnek át. Egy dologban biztos vagyok: tavasszal senki nem örülne neki, ha Veszprémmel kellene játszania az egyenes kieséses szakaszban.
Előző sztori

Hamarosan elkezdődhet a Holt-Tisza rehabilitációja

Következő sztori

47 év után újra NB I.-es a szegedi sakkcsapat