Hírzóna

Megrogyott a szocialista vezetés Szegeden

Megrogyott a szocialista vezetés Szegeden

2018. november 15., csütörtök
Megrogyott a szocialista vezetés Szegeden

Elfáradt, rutinból dolgozó baloldali városvezetés, hűtlen kezelésért bíróságra járkáló Botka-bizalmasok, az elszalasztott lehetőségek miatt zúgolódó bal- és jobboldali elit, baloldali korrupciós ügyekben fuldokló Szeged, és egyre aktívabb helyi jobboldal - így jellemzi több szegedi is a várost az Origonak.

A nap a legszebb színeket éltetve ragyogja be a Tisza-parti várost. Az utcákon új, nagy értékű autók, rengeteg biciklis, sok egyetemi diák látható, akik a kávézókban múlatják az időt - ez azonban csak a felszín.

A mélyben forr az elégedetlenség

- fogalmazott a portálnak egyik forrásuk, majd így folytatta: Szeged a lehetőségeihez mérten óriási lemaradásban van. Ennek oka szerinte, hogy a városvezetés, élén Botka Lászlóval belefáradt a rutinba, büntetőügyek és kapkodás jellemzi a kabinetet, mindenki fúrja a másikat, panaszkodik a háta mögött, nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.

Recseg-ropog a teljes rendszer; ma már nem úgy van, hogy odatelefonálnak a rendőrségre vagy a bíróságra és el van intézve minden. És van, aki már a bőrét félti, és nyíltan árulja azokat a terhelő információkat, amiket Botkáról vagy Ujhelyiről tud"

- mondta a lapnak az alkalmi túravezető.

Vaci Laci maradt a szamárnál

Az egykori Botka-támogató úgy fogalmazott a lapnak:

"Lacit felőrölte a hatalom és a rengeteg sötét ügy. Fogyatkoznak körülötte az emberek, mert mindenki benne van valamilyen zűrös sztoriban. Ujhelyi is jobban tenné, ha visszavonulna végre a rengeteg pénzével. Laciknak az se tett jót, hogy az MSZP élén pillanatokon belül megbukott. Mi, szegediek nem is néztük jó szemmel, hogy akkor itt hagyott minket, majd amikor belebukott a miniszterelnök-jelöltségbe, visszajött a városba. Ha ló nincs, a szamár is jó?"

- kérdezte az MSZP-szavazó szegedi ismerős. Az Origonak nyilatkozók panaszkodtak arról is, hogy "túl magas a sarc", túl sok pénzt kell fizetni a vállalkozóknak; és "Vaci Laci" sem a régi már.

"Vaci Laci, ahogyan a szocialisták nevezték, míg léteztek, utalva arra, hogy Botka az örök reménység, aki folyton vacillál, hogy mit tegyen, szóval a polgármester a teljes elfáradás és beletörődés jeleit mutatja. A régebben nyílt, az emberekkel szót értő városvezető mára begubózott, bujkál, alig találkozik valakivel, a választókat kerüli, szinte fóbiája van a nyilvános szerepléstől, ha teheti, az utolsó pillanatban le is mondja azokat. "

- mesélte tapasztalatait az Origonak egy szegedi bennfenntes.

Országos szerepe lehet Szegednek

A baloldal aggódna nézi azt is a városban - írja az Origo, hogy a Fidesz kezd magához térni Szegeden,"dinamikus, bizonyított, tettre kész emberek váltják a régieket", egyre több fiatal csatlakozik a párthoz, teljesen megújul a szervezet. Az Origo úgy tudja, a miniszterelnök is kiemelt figyelmet szentel a városnak: Orbán Viktor stratégiai szerepet szán a városnak a dél-magyarországi, délvidéki, nyugat-romániai magyarság relációjában. Erről írtunk mi is,

EBBEN a cikkünkben

. A teljes cikket

IDE KATTINTVA

tudja elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.