Hírzóna

Már a hvg.hu is arról ír, hogy "Botkának kínos lesz" a SZEVIÉP!!!

Már a hvg.hu is arról ír, hogy "Botkának kínos lesz" a SZEVIÉP!!!

2018. november 21., szerda
Már a hvg.hu is arról ír, hogy "Botkának kínos lesz" a SZEVIÉP!!!

A közismerten baloldali-liberális HVG online kiadása is arról tudósít a SZEVIÉP-ügy kapcsán, hogy "Botkának ez kínos lesz."

Terebélyes magyarázkodásnak ad helyet a hvg.hu online felülete a keddi SZEVIÉP-ítélettel kapcsolatban, ahol a Szegedi Önormányzattal, vagy annak cégeivel

korábban szerződéses kapcsolatban álló SZEVIÉP

csődbűntettjéről megy a polgármesteri maszatolás a névtelen szerző jegyezte "cikkben".

Botka: semmi közöm a SZEVIÉP-hez. Szeged :D

Botka azt állítja, semmi köze a SZEVIÉP-hez, csakhogy

ez ebben a formában hazugság és blöff

: a vállalkozás 2005-2009 között 33 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el, ebből 15 milliárdnyit Szeged városától, vagy szeged városának 100%-os tulajdonában álló önkormányzati vállalkozásától. Botka tehát tudatosan keneget és hazudik. Ha érdeklik a tények is, akkor

KATTINTSON IDE

. A hvg.hu fölvetésére Botka László nyíltszíni hazudozásba kezd. Ezt állítja: "

Arra, hogy „Botka udvari beszállítója”, „kedvenc cége” lenne a Szeviép, a polgármester azt mondta, a 2008-2009-es időszakban egy szerződése sem volt az önkormányzatnak a céggel

."

Nézzük csak a tényeket:15 milliárd a SZEVIÉP-nek Szegedről

2005-ben „

Szeged szennyvíztisztításának és szennyvízcsatornázásának fejlesztése és bővítése

” projekt keretében 4.536.389.200, forint értékben nyert a SZEVIÉP tendert a Szegedi Önkormányzattól. Aztán 2009-ben „

Szeged elektromos tömegközlekedése fejlesztése projekt keretében az 1-es villamos pálya és felsővezeték, valamint kapcsolódó egyéb építmények építési munkáinak generál kivitelezése és kiegészítő tervezése

” munkáira 4.643.813.863 forint értékben. Ez összesen 9.180.203.063 Ft, vagyis több, mint 9 milliárd forint. Igaz, mindkét fenti esetben konzorciumi tag volt a SZEVIÉP, azonban a szennyvizes ügyben minden jel szerint a SZEVIÉP lehetett a konzorciumvezető, mivel az ő szegedi székhelyük volt megadva levelezési címnek. Botka, illetve az MSZP mosakodásának jogosságát ugyancsak erősen megkérdőjelezi az a tény, hogy 2008-ban, és 2009-ben a botrányos Ligetfürdő építéssel kapcsolatban a SZEVIÉP összesen 6.921.418.029 forintnyi megbízást kapott három szerződés keretében. Való igaz, nem Szeged Város Önkormányzatától, hanem a Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság-tól, ami viszont ebben az időben 100 százalékban a szegedi önkormányzat tulajdonában volt. Vagyis Botkáék 15 milliárd forintyni megbízást adtak a SZEVIÉP-nek csak 2005 és 2009 között, ám ezt Botka most a hvg.hu-s interjúban letagadja, holott 2002-től ő a polgármester.

Ön el tudja azt képzelni, hogy a polgármester nem tud ekkora megbízásokról?

A hvg.hu-n tovább folytatta a mosakodást Botka, igaz, a hvg.hu azonnal megcáfolta. "

Az sem igaz, hogy a vádlottak padján ülő 'szocik

' – tette hozzá Botka. Az egyik tulajdonos a Szeviép csődje után azonnal Simicska Lajos elnöki főtanácsadója lett a Közgépnél, a másik a korábbi fideszes gazdasági alpolgármesterrel volt kapcsolatban. Ezt az érvet többször elmondták már a szocialisták - írja a hvg.hu - , cáfolat eddig nem érkezett rá, de azért rákérdeztünk Simicska körénél, hogy igaz-e.

A SZEVIÉP balos cég, és kamu a mosakodás, hogy jobbos lenne

Névtelenséget kérő forrásunk azt mondta - tudósít a hvg.hu - , a "

mi köreinkből" én sosem hallottam, hogy Baranyi Simicska-tanácsadója lenne -

vagyis hiába állítja azt Botka, hogy Baranyi a fidesszel 2015-ben összevesző Simicska embere lenne, ez is csak egy szimpla hazugság, amit cáfoltak Simicska Lajos köreiből. A hvg.hu cikke ezzel folytatódik: "szembesítettük Botkát azzal, hogy a Szeviépet - legalábbis az ügyészségi dokumentumok alapján - nem lehet egy kalap alá venni a többi, a válság alatt tönkrement céggel. A vádirat szerint ugyanis a vádlottak éveken át, a 2008 második felétől folyamatosan érkező fizetési felszólítások ellenére, egyfajta pénzügyi intézményként működtették a céget, a társaság jegyzett tőkéjét meghaladó nagyságú, milliárdos kölcsönöket nyújtottak, ebből 1,5 milliárd hitelt úgy helyzetek ki a cég tulajdonában álló gazdasági társaságoknak, valamint magánszemélyeknek – köztük saját maguknak -, sportszervezeteknek, hogy nem volt esély a pénz visszafizetésére vagy behajtására."

Tudják mivel védekezett Botka? Amivel szokott: hogy nem ismeri a részleteket.

"Botka erre azt mondta, az ügyet részleteiben nem ismeri, ezért csak a hozzá köthető állításokra reagált. Közpénzből kártalanítottak Botka szerint „éveken keresztül sulykolták” azt a hazugságot, hogy a Szeviép hozzá kötődő botrány, a parlament pedig jóval az elsőfokú ítélet előtt törvényt hozott a kártalanításról.

Botka megint belerúgott a károsultakba

A károsultak 2,5 milliárd forintot kaptak, köztük olyan faktoráló cégek is, amelyek 10-20 százalékon vásárolták fel a követeléseket. „A többi, 10-20 ezer csődbe ment céggel mi van? Beleírják a gránitszilárdságú Alaptörvényükbe, hogy innentől kezdve ha valaki Magyarországon csődbe megy, mert nem tudja kifizetni a tartozásokat, azokat közpénzből kártalanítani kell?” "Nem sajnálja tőlük a 2,5 milliárd forintot, de 10 év alatt szerinte már leírták a veszteséget" - rúgott bele újra az érzéketlen Botka a SZEVIÉP-károsultakba ismételten, akiknek korábban azt mondta, amikor az ajtajánál kopogtattak, hogy baj van, hogy "

eltévesztették a házszámot

".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.