Politika

Haág Zalán: adják ki a parkolólistát!

Haág Zalán: adják ki a parkolólistát!

2018. november 9., péntek
Haág Zalán: adják ki a parkolólistát!

A novemberi közgyűlés napirend előtti felszólalásában Haág Zalán önkormányzati képviselő felszólította a városvezetést pénteken, hogy tegyék nyilvánossá a VIP-parkolóbérletek listáját.

Mint megírtuk, október elején született első fokú ítélet a Gyulai Járásbíróságon, miszerint Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin címzetes főjegyzőt és Kalmár Gábor kabinetfőnököt felbujtóként hűtlen kezelésért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélik.

"Lássunk tisztán! Adják ki a VIP-parkolólistát!"

– szólította fel Haág Zalán, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetője a városvezetést, akik közérdekű adatigénylésünk ellenére sem adták ki a bérletek 2018-as listáját.

A bírói indoklásban október elején elhangzott: a városvezetés 41 millió forint kárt okozott Szegednek, amikor nem térítették meg az igényelt parkolóbérleteket az SZKT-nek, amiket olyanoknak is kiosztottak, akiknek nincs közük Szegedhez. Mihálffy Béla képviselő szintén szót kért. "Miközben Solymos László azt mondta, hogy őt hamis váddal illették az elmúlt időszakban, ezek közben ő maga is hamisan vádolt. Egyetlen egy fideszes képviselő, de én sem kértem parkolóbérletet. Felajánlották, azt mondták, hogy ez jár a munkámhoz.

Természetesen örömmel elfogadtam, mert a szegediek és a dorozsmaiak érdekében használtam"

– mondta Mihálffy. https://youtu.be/htAkjusivic

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.