Gazdaság

Csoportos céglátogatást szerveztek Makón

Csoportos céglátogatást szerveztek Makón

2018. november 27., kedd
Csoportos céglátogatást szerveztek Makón

                       

A Foglalkoztatási Paktum projekt keretében két makói céget is körbejárhattak az álláskeresők. A keddi sajtóeseménynek a Duna Döner és a Givaudan cégek adták helyet a Makói Ipari Parkban. Ez a két cég folyamatosan egyre több embert segít munkalehetőséghez.

A Csongrád Megyei Önkormányzat szervezésében, a Csongrád Megyei Kormányhivatallal konzorciumban és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével mutatták be azt, hogy meddig jutottak a Foglalkoztatási Paktum projektben. „Jó hírekről tudok beszámolni, mivel aki dolgozni akar a megyében, az tud is. A projekt kapcsán hangsúlyozhatom, hogy a munkanélküliség az elmúlt években 13 százalékról 3 százalékra csökkent, és már minden szakma hiányszakmának számít, így óriási szükség van a munkavállalókra. A Duna Döner Kft. régóta partnerünk, és mindig nyitott volt az együttműködésre. Eddig is rengeteg munkát keresőnek segítettek és ezt a jövőben is folytatni szeretnék” – mondta dr. Juhász Tünde kormánymegbízott. Gyarmati Zoltán, a megyei paktumiroda vezetője idézte fel, hogy a közelmúltban döntöttek a projekt befejezési idejének egy évvel való meghosszabbításáról, mert a rendelkezésre álló forráskereteket így látták teljesen felhasználhatónak. A projekt célkitűzése, hogy 648 főt vonnak be, és úgy tervezték, hogy közülük 366 főt juttatnak munkához. Ezek közül a tervek szerint 188-an a támogatások lejárta után, hat hónappal később is munkában állnak. „A számok nagyon jól alakulnak” – összegezte. Farkas Éva Erzsébet polgármester hozzáfűzte, hogy a makóiak elsőszámú kérése volt, hogy növeljék a munkahelyek számát a városban, illetve minél több makói vállalkozót vonjanak a rendszerbe. A Makói Ipari Parkban működő cégek állami támogatás útján tudták bővíteni kapacitásukat, ezért egyre több embert tudtak foglalkoztatni. „Figyelünk a családokra, ugyanis tavaly megnyílt a Család és KarrierPONT, mellyel többek között a kisgyermekes anyukák újra munkába állását szeretnénk segíteni” – hangsúlyozta a polgármester. Karaoglan Mahmut, a Duna Döner igazgatója elmondta, hogy a cég 2010-ben kezdte működését. Fő tevékenysége a döner készítése és több mint nyolc országba szállítják az itt elkészült termékeket. Makón állami támogatást kaptak, az első megállapodás szerint 60 főt kellett volna foglalkoztatniuk, de most már 100-120 fő között alakul a munkatársaik száma. Tervezik a cég további fejlesztését is, így pár év múlva még többen dolgozhatnak a Duna Dönernél – számolt be a cég vezetője. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM) Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001 (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.