Vélemény

Botka mintha nem a régi volna a SZEVIÉP-ügy miatt

Botka mintha nem a régi volna a SZEVIÉP-ügy miatt

2018. november 21., szerda
Botka mintha nem a régi volna a SZEVIÉP-ügy miatt

Botka László polgármestert nagyon megviseli a SZEVIÉP-ügy, ez szabad szemmel is jól látszik. Nem csoda, hiszen udvari beszállítóinak és jóbarátjának, politikai szövetségesének, Ujhelyi Istvánnak a közvetlen barátait ítélte börtönbüntetésre a szegedi bíróság kedden első fokon. Árulkodóak a képek, amelyek a hvg.hu portálon jelentek meg. Botka László nagyon ideges lehet, akár csak a legutóbbi Szegedi VTV-felvételen. Igaz, akkor a VIP parkolóbotrányban megcsúszott bizalmasai miatt aggódott.

Mint ismert, kedden ítéletet hirdettek első fokon a SZEVIÉP-ügyben. Pistrui László és más SZEVIÉP-es bűntársai 5 és 6 év börtönbüntetést kaptak csődbűntett miatt. Az is köztudott, hogy

a SZEVIÉP a baloldali városvezetés kedvence volt, minden zsíros falatot a SZEVIÉP nyert el

, majd később nem fizette ki az alvállalkozókat, és 500 kisvállalkozást tettek így tönkre.

Fotó: hvg.hu

Az bűnügy jól láthatóan megviseli Botka Lászlót. Erről tanúskodnak a hvg.hu fényképei, ahol egy megviselt, meggyötört városvezetőt láthatunk, aki minden erővel hárítja a bűnügyet, mondván, neki aztán semmi köze a SZEVIÉP-hez.

Hát persze

. A SZEVIÉP 2005-2009, a szocialista korszakban 33 milliárd forintot nyert el közbeszerzésen, ebből 15 milliárdot Szegedről, 6 milliárdot közvetetten Szegedről. Vagyis a teljes árbevételük kétharmada Szegedről érkezett.

Fotó: hvg.hu

A SzegedMa megérti a Botka László arcán kifejeződő aggodalmat. Mutatjuk is, mennyire:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.