Sport

Az éllovas otthonában zárja az évet a SZEOL

Az éllovas otthonában zárja az évet a SZEOL

2018. november 23., péntek
Az éllovas otthonában zárja az évet a SZEOL

Siha Zsolt együttese hétvégén a tabella első helyén álló Szentlőrinc otthonában vizitál az NB III Közép csoportjának 16. fordulójában. A szegediek mestere szerint egyenlő erők küzdelmét hozza majd a bajnoki cím szempontjából kiemelt fontosságú mérkőzés.

A Szentlőrinc csapata megcáfolta azt a foci bölcseletet, miszerint a jó rajt karácsonyig elkísér, ugyanis az első két fordulóban kikaptak, aztán produkáltak egy 12 meccses győzelmi sorozatot, amely múlt hétvégén a Dabas ellen szakadt meg. A Baranya megyei alakulat 15 fordulót követően 6 pont előnnyel vezeti a bajnokságot a Szeged-Grosics előtt. A Szentlőrinctől 7 ponttal lemaradva a harmadik helyen áll a SZEOL, amely a hétvégén a győzelem reményében utazik az éllovashoz.

A bajnokság állása:

- Szeretnénk szépen zárni az évet – kezdte nyilatkozatát Siha Zsolt, a SZEOL SC vezetőedzője. - Matematikailag egyszerű a történet: ha pontot vagy pontokat tudunk szerezni, akkor marad esélyünk a bajnoki cím megszerzésére. Ha kikapunk, akkor csodára lenne szükségünk ahhoz, hogy 14 forduló alatt 10 pontot hozzunk a Szentlőrincen – folytatta a mester. A két csapat eddig hét alakommal mérkőzött meg egymással. Ezeken a találkozókon két SZEOL, és négy Szentlőrinc siker mellett, egy döntetlen született. A gólarány 9:6 a baranyaiak javára, úgyhogy lenne miért törlesztenie a szegedieknek. - Nekünk igazi mumusunk a Szentlőrinc, hiszen eddig csak egyszer sikerült idegenben nyernünk ellenük. Valahányszor náluk játszottunk mindig elég gyenge produkciót nyújtottunk, bízom benne, hogy vasárnap megtörjük ezt a rossz szokásunkat – fogalmazott Siha.

Siha Zsolt együttese két győztes meccs után vághat neki a Szentlőrinc elleni összecsapásnak. (Fotó: Kovács Ferenc)

A kék-feketék esélyeit növeli, hogy már a mérkőzést megelőző napon elutaznak vendéglátójukhoz, hogy másnap kipihenten vághassanak neki az összecsapásnak. Ennek tükrében Siha Zsolt egyenlő erők csatáját jósolja. - Az elmúlt hetekben kifejezetten jól játszottunk. Játékerőben, és átlagéletkorban is nagyon hasonlít egymásra a két csapat, ebből kifolyólag kiegyenlített mérkőzésre számítok. A Szentlőrinc keretét elsősorban azok a kaposvári és pécsi fiatalok alkotják, akik nem fértek be az említett klubok első csapatába. Attól függetlenül, hogy elhivatott társaságnak tartom a Szentlőrincet, nem sorolnám őket a verhetetlen kategóriába, győzni szeretnénk ellenük – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.