Világtükör

A migránsok miatt újabb belga városban nevezik át a karácsonyi vásárt téli vásárnak

A migránsok miatt újabb belga városban nevezik át a karácsonyi vásárt téli vásárnak

2018. november 5., hétfő
A migránsok miatt újabb belga városban nevezik át a karácsonyi vásárt téli vásárnak

A svájci Genf és a Belga Antwerpen után újabb belga nagyvárosban, Európa egyik legrégebbi városában, Brugge-ban is átnevezik a karácsonyi vásárt, mert az elnevezés sérti a nem keresztényeket – számolt be az Echo TV.

Brugge-ban évszázados hagyománya van az adventi karácsonyi vásárnak, amit idén egy politikai döntés értelmében téli vásárnak neveznek át. A szervezők azzal magyarázták a változást, hogy az elnevezés nem befogadó. A helyiek felháborodtak a döntésen, de a muszlimok sem értik, miért kellett ezt a döntést meghozni. A neoliberális határozat a nemzeti érzelmű keresztény politikusoknál is kiverte a biztosítékot. Az Új Flamand Szövetség politikusa szerint a nemzet hagyományai és identitása elleni nyílt támadásként értékelte a névcserét. Pol Van Den Driessche úgy fogalmazott: "Brugge karácsonyi vásárai több évszázados múlttal rendelkeznek, a kultúránk részét képezik függetlenül attól, hogy valaki vallásosnak tartja-e magát, vagy nem."

Karácsony után Húsvét se

Svédországban a karácsonyi vásár átnevezése sem volt elég. Ott sem a húsvétot, sem a karácsonyt nem engedték úgy ünnepelni a helyieknek, ahogyan szerették volna, mert a muzulmán kisebbség azt szerette volna, ha nem kapnak nagy hangsúlyt ezek az ünnepek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.