A migránsok miatt újabb belga városban nevezik át a karácsonyi vásárt téli vásárnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A svájci Genf és a Belga Antwerpen után újabb belga nagyvárosban, Európa egyik legrégebbi városában, Brugge-ban is átnevezik a karácsonyi vásárt, mert az elnevezés sérti a nem keresztényeket – számolt be az Echo TV.

Brugge-ban évszázados hagyománya van az adventi karácsonyi vásárnak, amit idén egy politikai döntés értelmében téli vásárnak neveznek át. A szervezők azzal magyarázták a változást, hogy az elnevezés nem befogadó. A helyiek felháborodtak a döntésen, de a muszlimok sem értik, miért kellett ezt a döntést meghozni. A neoliberális határozat a nemzeti érzelmű keresztény politikusoknál is kiverte a biztosítékot.

Az Új Flamand Szövetség politikusa szerint a nemzet hagyományai és identitása elleni nyílt támadásként értékelte a névcserét. Pol Van Den Driessche úgy fogalmazott: “Brugge karácsonyi vásárai több évszázados múlttal rendelkeznek, a kultúránk részét képezik függetlenül attól, hogy valaki vallásosnak tartja-e magát, vagy nem.”

Karácsony után Húsvét se

Svédországban a karácsonyi vásár átnevezése sem volt elég. Ott sem a húsvétot, sem a karácsonyt nem engedték úgy ünnepelni a helyieknek, ahogyan szerették volna, mert a muzulmán kisebbség azt szerette volna, ha nem kapnak nagy hangsúlyt ezek az ünnepek.

Előző sztori

Nem meglepő: nem készültek el időre a szegedi utak

Következő sztori

Ezt kell tenni, ha ég a szekrény a lakásban!

Legutóbbi hasonló cikkek