Közélet

A divat örök - csak a ruhadarabok változnak

A divat örök - csak a ruhadarabok változnak

2018. november 17., szombat
A divat örök - csak a ruhadarabok változnak

A budapesti Francia Intézet elhozta vándorkiállítását Szegedre is, a bemutatott fotókon pedig a divat változását, az egyes kultúrák jellegzetességeit figyelheti meg a látogató. Van olyan fénykép, amelyiken egy kutya tölti be a divatos kiegészítő szerepét.

„A fényképek készítői mindannyian pályázatot nyertek a Francia Szövetség Alapítványnál, amely egy párizsi székhelyű intézmény. Az Alapítvány 134 országban jelen van, és közel 830 szövetségből áll (ebből öt található Magyarországon). Az Alapítvány elindította egy fotóversenyt a "Fashion and Dress Codes" témában, az első három legjobb fényképet jutalmazták is. Meg kell jegyezni, hogy a második díjat a Pécsi Francia Szövetség jelöltje nyerte el.” – árulta el Andy Guagnini, a vándorkiállítás szervezője.

A Szegeden kiállított képek a világ minden tájáról érkeztek.

A 47 fénykép közül 22 különböző országból származik. Érkeztek képek Madagaszkárról, Magyarországról (Pécs, Györ és Miskolc), Argentínából, Chile-ből, Japánból, Brazíliából, az Egyesült Királyságból, Mexikóból, Guatemalából, Kínából, Törökországból, Thaiföldről, Peruból, Bolíviából, Indiából, Afrikából, Dél-Koreából, Olaszországból, Belgiumból, Oroszországból, Portugáliából, és a Fidzsi-szigetekről.

A képek készítői között voltak amatőr, de profi alkotók is. A jelöltek között sok diák vett részt. Az első díjat számítógépes tudós nyerte el. Vannak olyan emberek is, akik kommunikációban, grafikai tervezésben, tanításban, vagy a fotós szakmában dolgoznak.

„A kiállítás célja minden olyan ruhadarab bemutatása, amely szimbolikus lehet. A ruha a második bőr az ember számára, ami viseli és igazolja személyazonosságát. A képeken van olyan modell, amely olyan ruhát visel, amely tükrözi személyiségét, személyes ízlését, földrajzi eredetét, vallását vagy munkáját (egyenruhát). Ezen tények mellett ez a kiállítás bemutatja a világ és a szokások sokféleségét a hagyományos ruhákkal, szokásokkal és szokásokkal, amelyek nem mindig ismertek.” – tette hozzá Andy.

Fotók: Kovács Ferenc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.