Világtükör

23 késszúrással gyilkolta meg a migráns a francia fiút

23 késszúrással gyilkolta meg a migráns a francia fiút

2018. november 19., hétfő
23 késszúrással gyilkolta meg a migráns a francia fiút

A fiú és egy barátja állítólag túl hangosan hallgatták a zenét, a feldühödött migráns ezért megölte őt. A migráns ezt követően „elmenekült” Franciaországból. A hatóságok és a sajtó először semmilyen információt nem közöltek a tettes származásáról. Az áldozat apja – saját bevallása alapján – már szégyelli, hogy francia, mert a párizsi kormány nem hajlandó megvédeni a saját állampolgárait.

Szeptember 15-én a 19 éves Baptiste Jean-Jacques egy Lomme nevű kisvárosban – Lille mellett – épp egy barátjánál tartózkodott, akivel zenét hallgattak –

írja a Voice of Europe

.

Ezt követően kiléptek a lakásból, a lépcsőházban pedig összetalálkoztak egy migránssal. A migráns dühös volt, mivel szerinte a fiúk túl hangosan hallgatták a zenét, ez pedig zavarta őt. Ezért elővett egy kést, és rátámadt Baptistere. Nyolc alkalommal szúrta őt nyakon, tizenötször pedig más testrészein ejtett sebet. A fiú barátja próbált segíteni rajta, de a migráns leütötte őt. Miután a támadó elfutott, a fiú barátja hívta a mentőket, de az orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A feltételezett elkövetőt nemsokára sikerült őrizetbe venni, de ezt követően megszökött, és a hatóságok szerint már nem is tartózkodik Franciaországban. Az áldozat szüleivel csak néhány napja közölték, hogy fiuk gyilkosa egy migráns volt. A sajtónak a szülők pénteken számoltak be a történtekről.

Baptiste apja saját bevallása alapján nagyon mérges lett, amikor megtudta, hogy a gyerekét egy migráns ölte meg. Véleménye alapján a francia állam és kormány meg kellett volna védje a fiát, de ezt mégsem tette meg. Az külön dühíti, hogy a hatóságok hagyták meglépni a gyilkost. A férfi az interjú végén azt mondta, hogy szégyelli magát azért, mert francia, és mert Párizs semmit sem tesz az emberek biztonságának a garantálása érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.