Sport

Már nem Vranjes a kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Már nem Vranjes a kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

2018. október 5., péntek
Már nem Vranjes a kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) pénteki közleménye szerint a szervezet elnökségének döntése értelmében jelezték a svéd edzőnek és segítőjének, hogy váltást terveznek a férfiválogatott élén, vagyis nem velük képzelik el a folytatást.

Vranjes tavaly nyár óta irányította a nemzeti csapatot, amellyel szerzett pont nélkül esett ki a januári, horvátországi Európa-bajnokság csoportkörében, júniusban viszont a világbajnoki bronzérmes Szlovéniát búcsúztatva kijuttatta a válogatottat a januári, német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs vb-re.

A váltás összefügg azzal, hogy Vranjest hétfőn felmentették a munkavégzés alól a Telekom Veszprém csapatánál, amelynek vezetőedzője volt.

A közlemény szerint az elnökség értékelte az elmúlt hónapokban, hetekben kialakult helyzetet, és azt a tényt, hogy Vranjes edzői megbízatása megszűnt Veszprémben, majd mindezek ismeretében - és Marosi László alelnök előterjesztésére - a kapitányváltás mellett döntött. Mivel a nemzeti csapat október 24-én Európa-bajnoki selejtezőt játszik, a szövetségnek meg kell kezdenie az új szakmai stáb kinevezésének előkészítését. Mint írják, a váltás okairól, részleteiről később, az új edző kinevezésekor adnak tájékoztatást. A

handball-planet.com

szakportál értesülése szerint a magyar válogatott kapitányi posztjára visszatérhet Javier Sabaté. A spanyol edző irányításával a csapat kijutott a tavaly januári, franciaországi világbajnokságra, ott az olimpiai címvédő Dánia búcsúztatásával a negyeddöntőbe került, később pedig kvalifikált az idei kontinenstornára. Mindezek ellenére az MKSZ nem hosszabbította meg a szerződését, idén nyáron pedig átvette a lengyel Orlen Wisla Plock irányítását.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.