Sport

Magbiztos kézilabda siker- szegedi vezérekkel

Magbiztos kézilabda siker- szegedi vezérekkel

2018. október 27., szombat
Magbiztos kézilabda siker- szegedi vezérekkel

A magyar férfi kézilabda-válogatott nyolc góllal legyőzte Olaszország csapatát a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatának második fordulójában, szombaton Padovában.

A két csapat 16. alkalommal találkozott egymással, és az örökmérleg magyar szempontból továbbra is százszázalékos. A magyar válogatott bő keretéből ezúttal is Borbély Ádámot és Vasic Markót hagyta ki Csoknyai István szövetségi kapitány. Bánhidi Bence vezérletével jól kezdtek a vendégek, de némi meglepetésre csak húsz perc után tudtak ellépni az olaszoktól (7-11). A hazaiak ekkor hét percen keresztül nem találtak a hálóba, és a szünetben ötgólos hátrányban voltak a közepes színvonalon kézilabdázó magyarokkal szemben (10-15). A második félidő elején gyengén védekezett és pontatlanul támadott a magyar válogatott, ezért Csoknyainak időt kellett kérnie (15-17). Hamarosan javult a játék és visszaállt a korábbi ötgólos különbség, amely a hajrában tovább nőtt (22-30). "Bár a számszerű végeredmény ugyanaz lett, mint szerdán, de sajnos azt a játékot nem tudtuk megismételni, amit Szlovákia ellen nyújtottunk. Főként támadásban jóval többet hibáztunk, sok kontragólt kaptunk, így mind az első, mind a második félidőben felzárkóztak az olaszok, bár végül a győzelmünket nem fenyegette veszély" - idézi a magyar szövetség honlapja Csoknyai Istvánt. A szövetségi kapitány hozzátette, a tervük erre a hétre a négy pont megszerzése volt, ez sikerült, és ennek természetesen örülnek. férfi Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 1. forduló: Olaszország-Magyarország 22-30 (10-15) a magyar gólszerzők: Balogh Zs., Hornyák 6-6, Bánhidi 5, Ancsin, Bóka 3-3, Sipos, Juhász, Bodó 2-2, Lékai 1  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.