Sport

Itt a vége! Már nem Vranjes a Veszprém edzője!

Itt a vége! Már nem Vranjes a Veszprém edzője!

2018. október 1., hétfő
Itt a vége! Már nem Vranjes a Veszprém edzője!
Igaznak bizonyúlt a macedónekipa.mk értesülése, hogy a Vardar Szkopjétől elszenvedett szombati vereség után a Telekom Veszprém csapat meneszti vezetőedzőjét, Ljubomir Vranjest. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a magyar válogatott kispadján marad a svéd szakember, vagy ott is váltás jön.

A 27-25-ös szombati vereség után a veszprémi szurkolók hangos nemtetszésüknek adtak hangot csapatuk teljesítménye miatt. Az "Auf wiedersehen!" és a "Hol a csapatunk?" rigmusok egyértelműen a csapat svéd mestere, Ljubomir Vranjes ellen és a csapat vezetésének szóltak. Hétfő délután a

veszprémi klub hivatalos közleményben tudatta

, hogy megszűnik a svéd szakember szerződése.

A közlemény:

A mai napon a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Dr. Csík Zoltán felmentette a munkavégzés alól a Telekom Veszprém csapatának vezetőedzőjét, Ljubomir Vranjest és segédedzőjét, Björn Sätherströmöt.

A két svéd szakember 2017 nyarán vette át a magyar rekordbajnok együttes irányítását, vezetésükkel az „Építők” 2018 tavaszán megszerezte a 27. Magyar Kupa győzelmét.

Az edzői stábbal együtt Eklemovic Nikola sportigazgató is távozik a Klubtól.

Ezúton is köszönjük mindhármuknak az áldozatos munkát és mindazt, amit Klubunkért tettek. Sok sikert kívánunk nekik a jövőben!

Vranjes magyar karrierje nem nevezhető sikersztorinak. Csapata a Magyar Kupa győzelem mellett elveszítette a bajnoki döntőt és ami a legnagyobb csalódás volt Veszprémben, a Bajnokok Ligájában, az alsó ágról érkező dán Skjern búcsúztatta Mikleréket a 16 között. Egyelőre úgy tűnik, hogy a januári világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott szakmai munkáját továbbra is a svéd vezetőedző vezeti. A magyar válogatottal az Európa bajnokságon "csont nélkül" búcsúztak a csoportküzdelmek után, igaz júniusban a szlovénok elleni nagy bravúrral kijutottak a jövő évi világbajnokságra.      

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.