Világtükör

Iráni embercsempész a bosnyák migránslázadás kirobbantója

Iráni embercsempész a bosnyák migránslázadás kirobbantója

2018. október 30., kedd
Iráni embercsempész a bosnyák migránslázadás kirobbantója

Iráni migráns volt a felbujtója a boszniai-horvát határon történt zavargásoknak, amelyekben egy hete több mint kétszáz illegális migráns csapott össze a boszniai rendőrséggel, és amelynek során többen megsérültek, köztük nők és rendőrök is - mondta Zoran Galic, a boszniai határőrség igazgatója a horvát közszolgálati televízió egyik késő esti műsorában.

A férfit a boszniai hatóságok végül letartóztatták, és azzal gyanúsítják, hogy arra bujtogatta a migránsokat, törjenek át erőszakkal a határon. Ez a személy Velika Kladusan és Bihacon is járt, hogy rábeszélje a migránsokat a zavargásokra – mondta Galic, majd hozzátette: a migráns hátterű férfit egy hónapra vizsgálati fogságba helyezték. Zoran Nicen, a horvát határőrség elöljárója a műsorban azt mondta: ismerik a férfit, akinek Horvátországban vastag dossziéja van, és már többször előállították embercsempészet miatt. Ami a maljevaci határátkelőn történt, nem véletlen. Szerb és a boszniai migránsközpontokból indított összehangolt akcióról van szó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.