Iráni embercsempész a bosnyák migránslázadás kirobbantója

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Iráni migráns volt a felbujtója a boszniai-horvát határon történt zavargásoknak, amelyekben egy hete több mint kétszáz illegális migráns csapott össze a boszniai rendőrséggel, és amelynek során többen megsérültek, köztük nők és rendőrök is – mondta Zoran Galic, a boszniai határőrség igazgatója a horvát közszolgálati televízió egyik késő esti műsorában.

A férfit a boszniai hatóságok végül letartóztatták, és azzal gyanúsítják, hogy arra bujtogatta a migránsokat, törjenek át erőszakkal a határon. Ez a személy Velika Kladusan és Bihacon is járt, hogy rábeszélje a migránsokat a zavargásokra – mondta Galic, majd hozzátette: a migráns hátterű férfit egy hónapra vizsgálati fogságba helyezték.

Zoran Nicen, a horvát határőrség elöljárója a műsorban azt mondta: ismerik a férfit, akinek Horvátországban vastag dossziéja van, és már többször előállították embercsempészet miatt. Ami a maljevaci határátkelőn történt, nem véletlen. Szerb és a boszniai migránsközpontokból indított összehangolt akcióról van szó.

Előző sztori

Újabb bravúrra készül a SZEOL

Következő sztori

Bedrogozták, megerőszakolták, majd megölték az afrikai migránsok az olasz lányt

Legutóbbi hasonló cikkek