Hírzóna

Idős asszonyt loptak meg egy szegedi üzletben

Idős asszonyt loptak meg egy szegedi üzletben

2018. október 13., szombat
Idős asszonyt loptak meg egy szegedi üzletben

A Szegedi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát egy 32 éves férfival és 20 éves női társával szemben, akik egy idős nő pénztárcáját lopták el egy szegedi üzletből.

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetők 2017. december 2-án 11 óra körül az üzletben őrizetlenül hagyott táskából eltulajdonították a sértett pénztárcáját, a benne levő készpénzzel, személyes iratokkal, és két aranygyűrűvel. A rendőrök az üzlet kamerafelvételeinek elemzésével azonosították a feltételezett elkövetőket. A férfi és a nő ellen közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság a napokban befejezte. A szükséges eljárási cselekményeket a rendőrség elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek. Az áldozattá válás megelőzése érdekében a rendőrség a következőket javasolja: - Táskáikat, értéktárgyaikat soha ne hagyják őrizetlenül! - A tömegközlekedési eszközökön utazók táskáikat tartsák az ölükben, semmi esetre se helyezzék azt ülésük mellé! - A boltokban a pultnál ne tegyék a földre maguk mellé kézitáskáikat! Az áruházakban se helyezzék a bevásárlókocsiba, s ne hagyják őrizetlenül! Inkább a szíját fonják karjukra, zárját csukják, vagy cipzározzák be! - A lopások megelőzése érdekében javasolt elektromos táskariasztó beszerzése!  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.