Közélet

Bűnügyi felügyelet alá került B. Sándor - Tovább bonyolódik a Mini Hungary-ügy

Bűnügyi felügyelet alá került B. Sándor - Tovább bonyolódik a Mini Hungary-ügy

2018. október 12., péntek
Bűnügyi felügyelet alá került B. Sándor - Tovább bonyolódik a Mini Hungary-ügy

Bűnügyi felügyeletet rendelt el a bíróság B. Sándorral szemben, a Mini Hungary-ügy kapcsán. UPDATE: A szegedi Fidesz közleményben reagált a hírre, szerintük "Botka udvari beszállítója van bűnügyi felügyelet alatt".

Tegnap megírtuk,

hogy luxusvillájában őrizetbe vették B. Sándort,

egykori -Szeviép-vezért a Mini Hungary-ügy kapcsán. A gyanúsított ügyét pénteken délután tárgyalták a Szegedi Járásbíróságon. - A Csongrád megyei főügyészség újabb gyanúsított letartóztatását indítványozta az úgynevezett Mini Hungary Park-ügyben. A főügyészség a gyanúsított letartóztatását bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett abban, hogy ezek a kényszerintézkedésnek, ezeknek az okai fennállnak, ugyanakkor enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását szükségesnek tartotta a gyanúsítottal szemben – nyilatkozta Serfőző Katalin, a Csongrád megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Bűnügyi felügyelet és távoltartás

- A bíróság bűnügyi felügyeletet, rendelt el a gyanúsított vonatkozásában, valamit távoltartást rendelt el bizonyos, a büntetőeljárásban érintett más személyek kapcsán. A bírósági végzéssel szemben az ügyészség fellebbezést jelentett be, a másodfokú bíróságtól a gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta. – számolt be az ítéletről Serfőző.

UPDATE: Fidesz közlemény:Botka udvari beszállítója bűnügyi felügyelet alatt

Cikkünk megjelenése után a szegedi Fidesz közleményben reagált a híre, amit szószerint mutatunk:

"Botka udvari beszállítója bűnügyi felügyelet alatt

A szegedi szocialisták tele vannak bűnügyekkel: alig telik el nap, hogy a korrupt szegedi baloldal szereplőinek ne pattanna ki valami újabb ügye.Csütörtökön a luxusvillájában vették őrizetbe B. Sándort, a SZEVIÉP-ügy vádlottját a Mini Hungary-park ügyével kapcsolatban. Ezzel ismét egy régi szegedi baloldali bizalmas, most Botka László egykori udvari beszállítója került őrizetbe. Október 2-án a Gyulai Járásbíróság felfüggesztett börtönre ítélte a szegedi városháza három magasrangú szocialista vezetőjét, Botka László polgármester bizalmasait. A VIP-parkolóbotrány miatt elítélt Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök nem mondtak le posztjukról, és Botka László sem mentette fel őket a feladatvégzés alól. Csütörtökön a luxusvillájában vették őrizetbe B. Sándort, a SZEVIÉP-ügy vádlottját a Mini Hungary-park ügyével kapcsolatban, majd a bíróság elrendelte a vádlott bünügyi felügyeletét. Ezzel Botka László udvari beszállítója, a hírhedt szegedi SZEVIÉP-vezér az újabb baloldali alak, akit gazdasági bűncselekmények miatt előzetesbe, vagy bűnügyi felügyelet alá helyezett a bíróság. Czeglédy Csaba - aki Botka László ügyvédje is volt egy időben - szintén Szegeden tölti letartóztatását a diákszövetkezeti csalássorozat miatt. A börtönválogatott névsora szinte minden nap újabb emberrel bővül. Minden szereplőben az a közös, hogy mindannyian Botka László szegedi szocialista polgármester emberei és bizalmasai."

UPDATE: A városvezetés cáfol

A szegedi városvezetés - a Fidesz közleményére reagálva - határozottan cáfolja, hogy bármi köze lenne Botka Lászlónak a vonatkozó büntetőügyhöz, vagy B. Sándorhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.