/

A hosszú hétvégén számtalan program vár a szegediekre

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megszámolni is nehéz hány kulturális programra lehet ellátogatni Szegeden a hosszú hétvégén. Az érdekesebbeket össze is szedtük önöknek.

Mivel jelenleg a Szegedi Tudományegyetem és a város közös szervezésében zajlik az Őszi Kulturális Fesztivál, bőven lehet miből válogatni.

Szombat

A kulturális fesztivál egyik résztvevője a Belvárosi mozi. Náluk szombaton este 7 órától Saint-Saëns: Sámson és Delila – MET Live in HD címen élő operaközvetítést lehet megnézni francia nyelven, angol és magyar felirattal. Az előadásra a teljes árú jegy 3 700 Ft, diák és nyugdíjas jegy pedig 3 200 Ft.

Szeged Alsóvárosi Tájházában délután 4 órától Cserzy Mihály és a szegedi paraszti élet címmel rendeznek felolvasó estet, amire a belépés díjtalan.

Szombaton az este viszont már a bulik ideje lesz. A Sing Sing Music Hallban az INSOMNIA All Stars csapata szórakoztatja majd a bulizni vágyókat. Elővételben 2 000 Ft, helyszínen pedig majd 2 500 Ft-ba kerülnek a jegyek.

Vasárnap

A Belvárosi mozi, még szintén az Őszi Kulturális Fesztivál keretein belül, az Oscar-díjas magyar rendező új filmjét, a Napszálltát vetítik este 6 órás kezdéssel. A vetítésre a belépőjegy 1 190 Ft, a diákjegy 1 050 Ft, SZTE-diákigazolvánnyal pedig csak 950 Ft.

A Kövér Béla Bábszínházban délelőtt 11 órától a Papageno kordéja muzsikás bábjátékot lehet megtekinteni.

Az este pedig vasárnap is bulis lesz, ugyanis a Hungi Vigadóban a Badgirls és a mexikói Hector szolgáltatják a talpalávalót. Az estére a belépő este 11 óráig 2 000 Ft, utána pedig 2 500 Ft, de backstage VIP jegy vásárlásra is van lehetőség, ami 5 000 Ft fejenként.

Hétfő

Bár hétfőnként nem szokása az embereknek bulizni járni, most megtehetik, mert másnap nem várja őket a munka. A Városi Rock Klubban A Smafu, illetve a Krumpliczukor nevű bandák zenéire lehet majd tombolni, este 6 órától.

Aki viszont más fajta zenére vágyik, annak a JATE Klubban lesz a helye, ugyanis ott a bájos Metzker Viktória pörgeti majd a lemezeket. A belépő 1 500 Ft-ba kerül.

Kedd

A nemzeti ünnep napján a MAI Monostori András Idegenvezetések szervezésében 56 lépés Szegeden címmel egy forradalmi emléksétán lehet részt venni, ami az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központtól indul.

A Kossuth Lajos sugárúton található Daiquiri Bartender Schoolban már könnyedebb szórakozás várja az embereket. Délután 2 órakor egy Barista tanfolyamon lehet részt venni, ahol a kávékészítés csínját-bínját sajátíthatják el az érdeklődők.

Ezeken kívül természetesen még sok egyéb program is várható a hosszú hétvégén. Csak az ízlésükön múlik, hogy melyik az, ami elnyeri tetszésüket, mert a kultúra szinte minden területén rengeteg eseményt lehet az időszakban találni. Jó szórakozást kívánunk mindenkinek a programokhoz!

Borítókép: blog.credit.de

Előző sztori

Az iparban van a legnagyobb munkaerő-hiány

Következő sztori

Az örökös csak a ráhagyott vagyonnal felel az örökhagyó tartozásaiért