Szórakozás

A gyerekek örültek a legjobban az állatok világnapjának (GALÉRIA)

A gyerekek örültek a legjobban az állatok világnapjának (GALÉRIA)

2018. október 4., csütörtök
A gyerekek örültek a legjobban az állatok világnapjának (GALÉRIA)

A Szegedi Vadaspark életében minden évben kiemelkedő nap október 4-e, ugyanis ez a nap az állatok világnapja. Ez alkalomból számtalan program várta a kisiskolásokat és óvodásokat.

Reggel 9 és délután 2 óra között játékos feladatokon vehettek részt a gyerekek.

Fotó: Kovács Ferenc

A gyerekek a felelős állattartás kritériumairól tájékozódhattak, valamint a Néma erdő – EAZA Kampány segítségével a Magyarországon is élő madarak sokszínűségébe, illetve a fajmegmentés és természetvédelem problémakörében merülhettek el. A látogatók a CITES kiállítás megtekintésével megismerkedhettek a Washingtoni egyezménnyel, az illegális állatkereskedelem problémájával, továbbá széleskörű információt kapnak a természet megóvása érdekében tett erőfeszítésekről és az ember felelősségéről is.

Fotó: Kovács Ferenc

Az állatkertet el is lepték a gyerekek. A földeáki Gyerekmosoly óvoda minden évben meglátogatja a Vadasparkot ezen a napon a kicsik nagy örömére. A Kunszentmártoni Általános Művelődési Központ pedig szintén minden évben állatokkal kapcsolatos programokat szervez a gyerekeknek. Idén a Ficánka csoportjukat hozták el a Szegedi Vadasparkba. A csoport tagjai pedig lelkesen sorolták, hogy mely állatokat kedvelik a leginkább. Kisfiúk és kislányok egyszerre kiabálták, hogy az elefánt, de a tigris és az oroszlán is a favoritok között van.

Fotó: Kovács Ferenc

A világnap eredete

Az állatok világnapját 1931 óta Assisi Szent Ferenc emléknapján, október 4-én ünneplik. A legenda szerint a ferences rend alapítójának szavára még a madarak is elhallgattak, így őt tartják az állatok védőszentjének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.