Sport

SZVSE-FTC: Bringával a zöld sasok ellen

SZVSE-FTC: Bringával a zöld sasok ellen

2018. szeptember 20., csütörtök
SZVSE-FTC: Bringával a zöld sasok ellen

A Ferencvároshoz hasonlóan az SZVSE-nél is történt egy személyi változás a kispadon. A múlt heti Röszke elleni bajnokin Puskás Csaba helyett már Brinszky Adrián irányította a vasutasokat. A 43 éves szakember nagyon izgatottan várja a szombati Ferencváros elleni összecsapást, amelyre akár ön is nyerhet két darab, egy főre szóló belépőjegyet amennyiben helyesen válaszol a videóban elhangzó kérdésre.

„Sajnálatos módon Fülöp Tibor – az irányító középpályásunk - súlyosan megsérült az FK Szeged elleni összecsapáson, és az ő szerepkörét a jelenlegi keretből Puskás Csaba tudja a leghatékonyabban betölteni. Egyszerre viszont nem könnyű edzőként és játékosként irányítani a csapatot, ezért úgy döntöttünk, hogy kinevezünk egy olyan szakembert a gárda élére, aki teljes koncentrációval tudja ellátni edzői teendőit.” – indokolta az edzőváltást Sahin-Tóth Dezső, a Szegedi VSE ügyvezetője. Brinszky – akit a futballberkekben csak Bringaként szólítanak - legutóbb a 2015-16-os szezonban vállalt edzői feladatokat felnőtt csapatnál, akkor a Megye I-ben szereplő Újszegedi TC együttesével a tizenegyedik helyen zárt. A 43 éves szakember saját bevallása szerint, már nagyon várta, hogy újból egy felnőtt gárdát irányíthasson.

- Két év telt el azóta, hogy egy felnőtt csapat kispadján ültél. Mennyire ért váratlanul a felkérés?

- Ez a két év nagyon hasznosan telt számomra, mert különféle tanulmányokat végeztem ez idő alatt. Korosztályos szinten már régóta az egyesületnél dolgozom, de az évek során ott motoszkált bennem, hogy előbb vagy utóbb szeretnék ismét felnőtt csapatot irányítani, és ez most összejött.

- Mennyivel másabb felkészíteni a csapatot egy Megye I-es bajnokira, mint a Ferencváros elleni összecsapásra?

- Egy amatőr csapat életében nehéz egy csapásra profilt váltani. Az edzéseken próbáltuk levenni a terhet a srácok válláról, kifejezetten külön a Ferencvárosból csak szerdától készültünk. Megpróbáljuk összeszedni magunkat és a lehetőségeinkhez mérten normálisan szerepelni. Bízom benne, hogy pozitívan tudjuk majd felhasználni ezt a nem hétköznapi lehetőséget, de természetesen a realitás talaján maradva várjuk az összecsapást.

Brinszky Adrián irányítja az SZVSE-t a Ferencváros ellen. (Fotó: Kovács Ferenc)

- Te még játszottál abban a Szeged 2011-ben, amelyet többször is teltház fogadott a SZVSE Stadionban. Mit gondolsz, szombaton is teltház lesz?

- Bízom benne, hogy igen. Remélem, hogy sok néző kilátogat majd és buzdít bennünket a lelátókról. Úgy gondolom, hogy egy ilyen mérkőzés meghatározó élmény lehet mind a szurkolók, mind a játékosok számára.

- Mit vársz a mérkőzéstől?

- Szeretnénk minél tovább partiban maradni a Ferencvárossal. Bízom benne, hogy a csapatom a lehetőségeinkhez képest kihozza majd magából a maximumot. A keretben alig akad olyan játékos, aki játszott már hasonló minőségű és hőfokú találkozón, ezért kérdés, hogy mennyien tudnak majd a versenyszellemben helytállni.

- Eljátszottál esetleg azzal a gondolattal, hogyha pár évvel korábban sorsolják össze valamelyik szegedi csapatot a Ferencvárossal, akkor akár játékosként is pályára léphettél volna a legnépszerűbb magyar klub ellen?

- A játékos korszakomon már túl vagyok, ezért nem gondolok visszafelé. Tisztában vagyok vele, hogy többet is kihozhattam volna a pályafutásomból, de ezen én már nem rágódom.

A videó végén elhangzó kérdésre a megfejtéseket péntek délelőtt 10 óráig várjuk a jatekszegedma@gmail.com e-mail címre. A helyes megfejtők között kisorsolunk két darab egy személyre szóló tikettet a SZVSE-Ferencváros összecsapásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.