Közélet

Szegeden járt a spanyol nagykövet

Szegeden járt a spanyol nagykövet

2018. szeptember 28., péntek
Szegeden járt a spanyol nagykövet

A Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumba látogatott csütörtökön a spanyol nagykövet, Anunciada Fernández de Córdova, akit az intézmény vezetői és diákjai fogadtak az aulában - írta a Délmagyar.

– A magyar–spanyol két tannyelvű képzés sikerét a diákjaink elmúlt 13 évben elért eredményei jól mutatják. Sokat jelent számunkra a spanyol nagykövetség támogatása, amiért rendkívül hálásak vagyunk – mondta Horváthné Szabó Éva intézményvezető. Anunciada Fernández de Córdova nagykövet a diákokhoz szólva úgy fogalmazott, a spanyol nyelv a legjobb útlevél a fiatalok számára, hiszen a világon 500 millióan beszélik ezt a nyelvet, majd a spanyol állam további támogatásáról biztosította az intézményvezetőt. A nagykövet később részt vett a Szegedi Tudományegyetem BTK Hispanisztika Tanszéke, a budapesti Cervantes Intézet és a Spanyol Nagykövetség által szervezett közös, a Tintától a fényig – Biedma című fotókiállítás megnyitóján az SZTE Klebelsberg Könyvtárának átriumában, amelyen David Pujadó spanyol fotós mutatja be Gil de Biedma költészetét fekete-fehér képein keresztül.

(Fotó: Török János)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.