Közélet

Százezer informatikai eszköz érkezett az iskolákba

Százezer informatikai eszköz érkezett az iskolákba

2018. szeptember 7., péntek
Százezer informatikai eszköz érkezett az iskolákba

A nyári hónapokban döntően uniós forrásokból mintegy százezer informatikai eszköz - asztali számítógép, lapotop, tablet - érkezett az iskolákba - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Maruzsa Zoltán közölte, országszerte mintegy 800 intézményben tornaterem-, tanuszoda-, tanteremfejlesztések és bővítések vannak folyamatban mintegy 276 milliárd forint felhasználásával. Elmondta: idén ősszel egymillió gyerek kapott ingyen tankönyvet. Az 1-9. osztályban mindenki, a többi évfolyamon pedig minden rászoruló diák. Az állami feladatellátásnak és a támogatási rendszer átalakulásának köszönhetően a kormány komoly árcsökkenést tudott elérni a tankönyvpiacon, amely mintegy 6 milliárd forint megtakarítást jelent a családoknak - tette hozzá Maruzsa Zoltán.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.