Gasztro
Kínai halászlevet is kóstolhattunk a Partfürdőn
Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.A XXII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál második napján az amatőr halászléfőző versenyt tartották meg a Partfürdőn, ahol megkérdeztük a szegedieket: szerintük mi a jó halászlé titka.
A Szegedma avatott séfjei is főztek halászlevet, amit a meghívott vendégekkel és barátainkkal közösen fogyasztottunk el. A saját halászlevünkön kívül persze arra is kíváncsiak voltunk, hogy a rendezvényre kilátogatók és egyéb hallevet főzők hogyan készítik a halászlevet.
A tapasztalt háziasszony, Zsuzsa szerint a jó halászlé akkor finom, ha sűrű, kicsit csípős, és jó sok belsőség van benne.
A bográcsban a halászlevét kavaró János elmondása szerint tiszai halászlét csinált, de paksi arányrendszerben.
„Ismereteim szerint a Tiszai halászlé ahogy esik úgy puffan jellegű. A paksi viszont szinte patikamérlegen van kimérve”
– mondta János az általa főzött ételről.
A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének sátránál eredeti kínai halászlé készült.
A csak Misinek hívott Chen Wen készítette a hallevet, ami némileg különbözik a megszokott magyar halászlevektől.
„Savanyú zöldséggel, tilápia filével, és természetesen alaplével készül. A fűszerezése egyszerű. Só, fehér bors, a tetejére zöldhagyma, illetve kínai vegyes fűszer kerül még bele, de azt már nehéz pontosan elmondani, hogy ez a fűszerkeverék miből áll”
– árulta el a kínai halászlé titkait „Misi”.
A Szegedi SzC Hansági Ferenc Szakképző Iskolájának tanulói és tanárai is kilátogattak a versenyre. Náluk a diákok főztek a tanároknak halászlevet. Joci és Ádám, a 15 és 17 éves tanulók szerint a finom halászlé titka a jó alaplé.
Hírzóna
Új halászcsárda nyílik Szegeden
Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.A Tisza Gyöngye épületében.
Hírzóna
A sok nyertes pályázó igazolja a Magyar falu program sikerét
Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.Jövőre is negyvenmilliárd forintos lesz a falusi életminőséget javító pályázati keret.
ARC
Egy cseppnyi Toszkána a Mátyás téren
Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.Hunyadi Anna egy éve nyitotta meg a Szia nevű mobil kávézóját az alsóvárosi Mátyás téren.
- Közélet2019.11.29.
Nem érzik “eléggé” díszesnek Szeged karácsonyfáját a szegediek
- Közlekedés2019.11.14.
Így hat majd Szeged közlekedésére a Cédrus Liget
- Kultúra2019.11.29.
Mától bárki zongorázhat a Nagyállomáson
- Baleset2019.12.09.
Traktorbalesetben halt meg egy ember Üllésen
- Krimi2019.11.25.
Ablakon keresztül menekítettek ki három embert Szegeden
- Gazdaság2019.11.21.
Szegeden is már több ezren használják a “bankgyilkos” applikációt
- Közélet2019.11.12.
Botka László lánya Amerikába költözik
- Közélet2019.11.21.
Lélegzetelállító felvételeken tárulnak elénk Szeged éjszakai fényei