Írjon nekünk

Gasztro

Kínai halászlevet is kóstolhattunk a Partfürdőn

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

A XXII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál második napján az amatőr halászléfőző versenyt tartották meg a Partfürdőn, ahol megkérdeztük a szegedieket: szerintük mi a jó halászlé titka.

A Szegedma avatott séfjei is főztek halászlevet, amit a meghívott vendégekkel és barátainkkal közösen fogyasztottunk el. A saját halászlevünkön kívül persze arra is kíváncsiak voltunk, hogy a rendezvényre kilátogatók és egyéb hallevet főzők hogyan készítik a halászlevet.

A tapasztalt háziasszony, Zsuzsa szerint a jó halászlé akkor finom, ha sűrű, kicsit csípős, és jó sok belsőség van benne.

A bográcsban a halászlevét kavaró János elmondása szerint tiszai halászlét csinált, de paksi arányrendszerben.

Fotó: Kovács Ferenc

„Ismereteim szerint a Tiszai halászlé ahogy esik úgy puffan jellegű. A paksi viszont szinte patikamérlegen van kimérve”

– mondta János az általa főzött ételről.

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének sátránál eredeti kínai halászlé készült.

Fotó: Kovács Ferenc

A csak Misinek hívott Chen Wen készítette a hallevet, ami némileg különbözik a megszokott magyar halászlevektől.

„Savanyú zöldséggel, tilápia filével, és természetesen alaplével készül. A fűszerezése egyszerű. Só, fehér bors, a tetejére zöldhagyma, illetve kínai vegyes fűszer kerül még bele, de azt már nehéz pontosan elmondani, hogy ez a fűszerkeverék miből áll”

– árulta el a kínai halászlé titkait „Misi”.

Fotó: Kovács Ferenc

A Szegedi SzC Hansági Ferenc Szakképző Iskolájának tanulói és tanárai is kilátogattak a versenyre. Náluk a diákok főztek a tanároknak halászlevet. Joci és Ádám, a 15 és 17 éves tanulók szerint a finom halászlé titka a jó alaplé.

Kommentek

Hírzóna

Magyar kulturális és gasztronómiai fesztivált tartanak a hétvégén Brüsszelben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

Szerző:

Kétnapos magyar kulturális és gasztronómiai fesztivál kezdődött szombaton Brüsszelben, ahol egyebek mellett könnyű- és népzenei, illetve jazzkoncertek, táncelőadások és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. Kommentek

Tovább olvasom

Gasztro

Ezt nyaljátok ti – utánajártunk, hogy Szegeden melyik a legnépszerűbb fagyi

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fagyi az egyik legjobb dolog a nyári időszakban. Már az összes létező ízben ehetjük, nem tudunk olyat kérni, amit nem tudtak megalkotni ilyen hűsítő finomságként. Tettünk egy sétát Szegeden, és utánajártunk, hogy a napfény város lakóinak melyik a kedvenc fagylaltja. Kommentek

Tovább olvasom

Gasztro

A falusi életbe nyertünk betekintést az ópusztaszeri Dinnyenapon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

A lédús és édes dinnyéken kívül rengeteg egyéb programlehetőséget is kínált az Ópusztaszeri Nemzeti történeti Emlékpark a Dinnyenapon. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál