Sport

Kettőből kettő- Zágráb után a Nantes ellen is nyert a Szeged

Kettőből kettő- Zágráb után a Nantes ellen is nyert a Szeged

2018. szeptember 23., vasárnap
Kettőből kettő- Zágráb után a Nantes ellen is nyert a Szeged
A MOL-Pick Szeged két góllal legyőzte az előző idényben ezüstérmes francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A bajnoki címvédő hazaiak keretéből taktikai okok miatt ezúttal is hiányzott a szlovén balátlövő, Nik Henigman. A vendégeknél ott volt az ugyancsak balátlövő poszton szereplő magyar válogatott Faluvégi Rudolf, viszont sérülés miatt nem játszhatott a spanyol jobbátlövő, Eduardo Gurbindo, valamint a francia balátlövő,Olivier Nyokas. A Nantes kezdett jobban (2-4), de a szegediek gyorsan fordítottak (5-4). A magyar csapat nem tudott hatékonyan védekezni az ellenfél beállóival szemben, a túloldalon pedig Arnaud Siffert kapus büntetőket és ziccereket is védett, így a francia együttes egy 3-0-s sorozatot produkált (8-9) és ismét vezetett.

Az első félidő hajrájában is leginkább a vendégek akarata érvényesült, de Mario Sostaric utolsó másodperces, üres kapus találatának köszönhetően a Szeged csupán egygólos hátrányban volt a szünetben (11-12). Az előző idény BL-döntőse a második felvonás elején három perc alatt 4-1-es szériát produkált gyors támadásainak köszönhetően, ez pedig a folytatásban kedvezett a taktikájának, amely a szigorú védekezésre és a lendületes ellenakciókra épült. A házigazdák a 43. percben magukra találtak, és Bodó Richárd, valamint Joao Canellas vezérletével felzárkóztak, majd Faluvégi első találata után Bodó duplájával egyenlítettek (28-28). Két és fél perccel a vége előtt a Szeged újra vezetett - 8-7 után ismét -, és Marin Sego kapus bravúrjainak köszönhetően végül a négy kihagyott büntető ellenére sikerült megnyernie a meccset. A Nantes legeredményesebb játékosa a macedón Kiril Lazarov volt hat góllal. https://www.facebook.com/szegedma/videos/1861443237275039/

A mérkőzés jegyzőkönyve

MOL-PICK Szeged - HBC Nantes (francia) 30-28 (11-12)

VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).

MOL-PICK Szeged:

Sego - Sostaric 2, Balogh, Bombac 1/1, Bánhidi 2, Zsitnyikov 1, Källman 5.

Csere:

Sigurmannsson, Blazevic, Maqueda 5, Canellas 5/3, Gaber 1, Bodó 8, P. Rodríguez.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Nantes:

Siffert - Balaguer 1, Delecroix 2, Tournat 2, Feliho, Claire 3, Rivera 3/1.

Csere:

Dumoulin (kapus), Lagarde 5, Faluvégi 1, Lazarov 6, Guillo 1, Emonet 3, Pechmalbec 1.

Vezetőedző:

Thierry Anti.

Hétméteres:

8/4, ill. 3/1.

Kiállítás:

10, ill. 8 perc.

A B csoport állása:

1. Paris Saint-Germain (francia) 4 pont (68-50), 2. Skjern HB (dán) 4 (64-59), 3. MOL-Pick Szeged 4 (54-51), 4. Flensburg-Handewitt (német) 2 (63-62), 5. PPD Zagreb (horvát) 2 (54-53), 6. HBC Nantes 0 (59-64), 7. Motor Zaporizzsja (ukrán) 0 (62-72), 8. Celje PL (szlovén) 0 (47-60)   A Szeged jövő vasárnap az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, a Telekom Veszprém pedig szombaton a macedón Vardar Szkopjét fogadja.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.