Hírzóna

Gyilkossági kísérlet miatt ítéltek el Szegeden egy szentesi nőt

Gyilkossági kísérlet miatt ítéltek el Szegeden egy szentesi nőt

2018. szeptember 26., szerda
Gyilkossági kísérlet miatt ítéltek el Szegeden egy szentesi nőt

Jogerősen négy és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy szentesi nőt, aki megpróbálta megölni idős, magatehetetlen élettársát.

A táblabíróság a 63 éves vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. Döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletének a büntetésre vonatkozó részét. A nő és élettársa több mint tíz éve éltek egy szentesi ingatlanban. A 75 éves férfi hosszú ideje súlyos betegségekben szenvedett, a bal oldalára teljesen lebénult, ágyhoz kötve, állandó gondozásra szorulva élt, folyamatosan véralvadásgátló kezelésben részesült. A nő kilátástalannak érezte helyzetüket, ezért 2016. december 12-én elhatározta, hogy véget vet szenvedéseiknek. Előbb könyveket öntött le gázolajjal és kinyitotta a gázpalackot, így próbált meg tüzet gyújtani, de csak kisebb károkat okozott. Másnap reggel egy pengével átvágta a félálomban lévő férfi bal csuklójának ereit, majd a saját csuklóját is megpróbálta megvágni. A vérző férfira egy gondozásában segédkező ismerősük talált rá, ő hívott mentőt. A vádlott csak könnyebben sérült meg, a férfi azonban a nagy vérveszteség miatt közvetlen életveszélyes állapotba került. Az asszony szerint élettársa egyetértett a ház felgyújtásával, tanácsokat is adott hozzá, és beleegyezett abba, hogy végezzenek magukkal. Az idős férfi ezt tagadta, amit a gondozásában segédkező ismerős is megerősített.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.