Egyetem

Fényfestéssel kezdődik az Őszi Kulturális Fesztivál

Fényfestéssel kezdődik az Őszi Kulturális Fesztivál

2018. szeptember 28., péntek
Fényfestéssel kezdődik az Őszi Kulturális Fesztivál

Öt héten át 65 helyszínen közel 300 programmal várja az egyetem és Szeged közösségét a 23. Őszi Kulturális Fesztivál. A programsorozat kínálatában komoly- és könnyűzenei hangversenyeket, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, színházi előadásokat, kiállításokat, irodalmi-közéleti beszélgetéseket is találunk. A fesztivál október 1-jén látványos fényfestéssel nyílik.

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája huszonharmadik alkalommal rendezi meg az egyetem összművészeti fesztiválját, az Őszi Kulturális Fesztivált. Az október 1-jétől november 10-ig tartó rendezvénysorozat keretében az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkoznak be az egyetem és Szeged közönsége előtt. Idén 5 héten át 65 helyszínen közel 300 programmal várják az érdeklődőket. A színvonalas összművészeti fesztivál kínálatában komoly- és könnyűzenei hangversenyeket, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, színházi előadásokat, kiállításokat, irodalmi-közéleti beszélgetéseket is találunk. A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget. A műfaji sokszínűség mellett másik legfontosabb szempont az igényesség, az értékközvetítés, a kulturális élményeken alapuló közösségépítés. A rendezvénysorozat fontos szerepet tölt be Szeged kulturális életében, ezt mutatja, hogy az Európai Bizottság a kultúra és kreativitás városai felmérésében – amely a kontinens 168 települését gyűjti össze – külön kiemelte az egyetem őszi és tavaszi fesztiválját. A programsorozat megnyitóját 2018. október 1-jén 18 órától tartják az SZTE Rektori Épületben. Az érdeklődőket Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszönti, a megnyitón közreműködik Hart Gábor egyetemi hallgató. Az épület átriumában ekkortól látható Csákány Lóránt orvostanhallgató fotókiállítása is. A megnyitót követően 19 óra 30 perctől látványos fényfestéssel várják a résztvevőket a Dugonics téri épület előtt. Egy színes egyetem színes programsorozata veszi kezdetét ezzel a különleges vizuális élménnyel.

(Forrás: szte.hu, további részletek ITT olvashatók)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.