Közélet

Életveszélyesek a szegedi kerékpárutak

Életveszélyesek a szegedi kerékpárutak

2018. szeptember 12., szerda
Életveszélyesek a szegedi kerékpárutak

Több centis repedés tátong a Rókusi körúti bicikliúton – jelezte olvasónk, aki a napokban elesett az úthiba miatt kerékpárjával.

"A repedés nagyjából 5 centi széles, a biciklim kereke ehhez képest 2 és fél centi körüli"

– mondta János. Az egyetemista a nagy Tesconál tekert, amikor hirtelen elfogyott alóla a bicikli. "A karomat lehorzsoltam és a derekammal landoltam. A térdemet is beütöttem" – számolt be sérüléseiről. Két járókelő segítette az esés után. A hosszanti repedés viszont egyébként is szemet szúr az ott közlekedőknek.

"Óvatosan kell itt kerékpározni. Ráadásul a gyalogos sáv mellett van, így nem csak ön-, hanem közveszélyes is, aki itt nem figyel oda"

– rázta a fejét Fazekas András, aki szerint az útfelújítások hevében gondolhattak volna a biciklisekre is. Máshol viszont nem a repedések jelentenek veszélyt. Két éve a Délmagyar cikkezett arról, hogy az önkormányzat újratervezné a Belvárosi hídnál a csomópontot, ahol a Stefánia–Oskola utcai kerékpárút találkozik a híd forgalmával. Akkor a tervek előkészítéséhez napokon át számolták a forgalmat is, majd tavaly nyárra ígérték, hogy a forgalom átalakításának konkrét részleteit kidolgozzák. Azonban ez információink szerint a mai napig nem történt meg.

"Nagy lózung, hogy itt mennyi bicikliút van. Azt nem mondanám kerékpárút-építésnek, hogy felfestenek az úttestre egy vonalat" –

elégedetlenkedett Ádám. Az Oskola utcán pedig ugyanez a helyzet, így a reggeli csúcsforgalomban a bringásoknak nem csak a velük szemben biciklizőkre kell figyelniük, hanem a mellettük közlekedő autós forgalomra is, különösen a Roosevelt térre befordulókra. A szegedi bicikliutakkal kapcsolatos kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak. Cikkünket frissítjük, amint válaszolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.