Sport

A vb-re és a rájátszásba vágyik Juhos Levente

A vb-re és a rájátszásba vágyik Juhos Levente

2018. szeptember 19., szerda
A vb-re és a rájátszásba vágyik Juhos Levente

A magyar kosárlabda válogatott a Hollandiában aratott 74:59-es sikerével, egy komoly lépést tett a kínai világbajnokság felé. Juhos Levente 4 ponttal, 4 lepattanóval és 3 gólpasszal járult hozzá a bravúros győzelemhez. A Naturtex-SZTE-Szedeák erőcsatára szerint, reális esélye lehet a válogatottnak kvalifikálnia magát a 2019-es világbajnokságra.

"Először is szeretném megköszönni a rehab központnak, illetve a szegedi orvosoknak, hogy játékra kész állapotba hoztak" – kezdte Juhos Levente, a Naturtex-SZTE-Szedeák válogatott játékosa. "Volt egy kisebb sérülésem, ami miatt sokáig úgy tűnt, hogy nem leszek bevethető állapotban két válogatott meccsen" – folytatta. "Szerintem egy óriási fegyvertény, hogy nyerni tudtunk Hollandiában, pláne annak a tükrében, hogy ez eddig még egyetlen csapatnak sem sikerült a selejtezősorozatban. Ugyanakkor a hollandiai mérkőzés rengeteg energiát kivett belőlünk és ez sajnos meg is látszódott az olaszok elleni találkozón. Ennek ellenére végig partiban tudtunk lenni az Euroligás játékosokkal teletűzdelt válogatott ellen" – mesélte a hórihorgas erőcsatár.

Juhos Levente komoly tapasztalatokat szerzett a nemzeti csapatban.

Juhos szerint reális esélye van a magyar válogatottnak kijutni a kínai világbajnokságra, de ugyanakkor hangsúlyozta: négy nagyon nehéz selejtezőmeccs vár még rájuk.

"Az a célunk, hogy a hátralevő négy selejtező meccsünket megnyerjük és kijussunk a kínai világbajnokságra. Tisztában vagyunk vele, hogy ehhez az ellenfeleknek is lesz egy-két szavuk, de úgy gondolom, hogyha ugyanezen az úton megyünk tovább és hasonlóan harcosan játszanunk, mint azt tettük az utóbbi két meccsen, akkor az álmaink valóra válhatnak"

– fogalmazta meg elvárásait. Ami a Naturtex-SZTE-Szedeákot illeti, Juhos szerint, habár a csapat még kissé összeszokatlan, idén képesek lehetnek elérni a hőn áhított célt, a playoffba jutást. "Egyelőre még nagyon érződik az összeszokatlanság a csapaton, de bízom benne, hogy a hátralevő edzőmeccseinken sikerül összekovácsolódnunk. Véleményem szerint idén is nüanszok döntik el, hogy kinek sikerül bejutnia a rájátszásba. A legtöbb csapat még keresi a légiósait, de az eddigi igazolásokat figyelembe véve megállapítható, hogy az idei bajnokság erősebb lesz, mint a tavalyi volt.

Bízom benne, hogy a sérülések elkerülnek majd minket és egy kiegyensúlyozott teljesítménnyel sikerül az első nyolc hely valamelyikén zárnunk az alapszakaszt"

– zárta gondolatait Juhos.

A Naturtex-SZTE-Szedeák számára szeptember 28-án, szombaton kezdődik a bajnokság. Andlejko Mandics tanítványai a Szolnoki Olajt látják vendégül az újszegedi Sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.