Egészség

A Szent István tér mellett, a Ligetben is burjánzik a parlagfű

A Szent István tér mellett, a Ligetben is burjánzik a parlagfű

2018. szeptember 8., szombat
A Szent István tér mellett, a Ligetben is burjánzik a parlagfű

Az allergia szezon közepén zavartalanul nőnek a parlagfűbokrok Szegeden.

Csütörtökön

beszámoltunk róla,

hogy idén is elburjánzott a parlagfű a Szent Mihály és a Vidra utcák találkozásánál.A környékbeliek tehetetlenek, a tulaj nem foglalkozik a területtel.

Tegnap a Délmagyar közzé tett egy fotót egy nagy virágú, láthatóan egészséges parlagfűbokorról, amely az újszegedi Népkert oldalában nő.Az extrém magas parlagfű pollenkoncentráció miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) vasárnapra az Alföld egyes területeire, de ezt a növényt láthatóan nem fenyegeti senki és semmi. Nem támad rá allergiások hada, az illetékesek ingerküszöbét sem lépte még át, zavartalan a fejlődése -

olvasható a cikkben.

Fotó: Délmagyar

A világon Magyarországon a legtöbb a parlagfű, és láthatóan képtelenség érdemben csökkenteni a számát. Ezt Nékám Kristóf allergológus

mondta egy héttel ezelőtt

, az M1 csütörtök reggeli műsorában. A szakember közlése szerint a parlagfű pollenje által okozott allergiás tüneteket fokozzák a szennyezett levegőben lévő részecskék; a pollenszám idén is jelentősen meghaladja az átlagot, ami arra utal, hogy rendszerszintű problémák vannak a növény visszaszorításában. A parlagfüvet csak átfogó intézkedéssel lehetne visszaszorítani, hiszen nemcsak magánkertek, közterek, de állami földterületek is fertőzöttek. Az ma már egyértelmű, hogy a szigorú szabályozás és büntetés nem hozott eredményt – mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.