Politika

Nem mondott ünnepi beszédet Botka László augusztus 20-án

Nem mondott ünnepi beszédet Botka László augusztus 20-án

2018. augusztus 20., hétfő
Nem mondott ünnepi beszédet Botka László augusztus 20-án

Helyette inkább a város díszpolgára osztotta meg gondolatait a nézőkkel.

Szolíd városi ünnepséggel emlékezett az államalapításra a szegedi önkormányzat. Némi térzene és táncbemutató után a Városháza előtti térről a Széchenyi térre vonultak az ünneplők.Itt azonban nem a város polgármestere mondott ünnepi beszédet, hanem az egyetem volt rektora, Szeged díszpolgára: Szabó Gábor.

Szabó szerint István király

"mérnöki pontossággal helyezte el a magyarságot, oda, ahova akkor kellett",

ez pedig sokszor kifizetődött a történelmünkben.

A város díszpolgára beszélt az új kenyérről is, hiszen az ünnep erről is szól - mondta. - Régen az új búzábólkészült kenyér napja, akarácsonyéhoz volt mérhető, hiszen ahogy karácsonykor azt ünnepeljük, hogy megszületett Jézus, az új búzával pedig azt, hogy megszületett akövetkező év. A tanyasi ember tudta, hogy ha van búza, akkor akövetkező évet túl fogja élni – magyarázta beszédében Szabó Gábor, aki szerint magyarként naponta kell gyarapítani az országot, és büszkének lenni arra, hogy magyarok vagyunk.

Szabó Gábor beszéde után Botka László polgármester, Szabó Gábor, és Kondé püspöki helynökmegkoszorúzta az emlékművet, előtte azonban még Kondé Lajos megáldotta az új kenyeret.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.