Politika

Legkorábban jövő év elején lesz polgármester-jelöltje a Fidesznek Szegeden

Legkorábban jövő év elején lesz polgármester-jelöltje a Fidesznek Szegeden

2018. augusztus 9., csütörtök
Legkorábban jövő év elején lesz polgármester-jelöltje a Fidesznek Szegeden

Javában zajlik a Fidesz Szeged 2030 konzultációjához és a város jövőbemutató fejlesztési tervének összeállításához szükséges szakemberek verbuválása. Botka László fideszes kihívójáról fél éven belül dönthetnek, jelenleg több név is fut a nagyobbik kormánypárt helyi szervezeténél.

– Jelenleg több polgármesterjelölt neve is fut az alapszervezetnél, illetve folyik a felkészülés a Szeged 2030 konzultáció­ra –

nyilatkozta a Magyar Időknek B. Nagy László.

A Fidesz szegedi szervezetének elnöke szerint legkorábban jövő év elején, a konzultáció lezárultával fogják megnevezni a jelenlegi polgármester, a szocialista Botka László kihívóját.

A konzultáció kapcsán a kormánypárti politikus azt is elmondta, hogy jelenleg, augusztus folyamán azokat az értelmiségieket keresik, kérik fel, akik pártpolitikai szempontoktól mentesen, szigorúan szakmai alapon segítenek előkészíteni a város jövőjét meghatározó dokumentumot.

A szakemberek véleményét gazdasági, városépítészeti, ifjúsági, szociális ügyekben kérik ki. – áll a cikkben.

Kubatov Gábor még júliusban, a SzegedMA Klub vendégeként bejelentette, hogy a Fidesz Szeged 2030 néven konzultációt indít,

amelyben megkérdezik az itt lakók véleményét arról, hogy milyen városban szeretnének élni.

A Fidesz pártigazgatója akkor úgy fogalmazott, hogy ha véglegesítették a széles körű társadalmi egyeztetéssel kialakított városfejlesztési tervet, akkor keresik meg azt az embert, aki ezt a leghatékonyabban, leggyorsabban és legjobban végre tudja hajtani. – Magyarán, nem a gombhoz varrjuk a kabátot, hanem fordítva – hangsúlyozta a politikus.

Kubatov Gábor szerint a konzultáció­ra amiatt is szükség van, mert a tavaszi kampányban sorra derültek ki Botka László szocialista polgármester és az önkormányzat zavaros ügyei, amelyeket sikerült eltitkolnia a helyi baloldalnak az elmúlt években.

– Megbukott, mint országos politikus, mint miniszterelnök-jelölt, mint választmányi elnök és a becsület, hitelesség is ott van az ablakban – ez jól játszik a botrányos ügyekből. Megmagyarázhatatlan, hogy honnan volt pénze Rolex órák vásárlására és a különböző luxusutazásokra.

Ezernyi ügy került felszínre, rendszeresen bíróságra jár az embereivel együtt. No, ez az, ami kiolvasható a szegedi választóktól kapott visszajelzésekből – részletezte a Fidesz pártigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.