/

István, a király a Zenebutik műsorán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legendás csíksomlyói előadást augusztus 20-án láthatják a nézők a rockopera 35. évfordulóján.

Az István, a király című nagy sikerű rockoperát tűzi műsorára a Zenebutik csatorna augusztus 20-án este. 1983-ban, azaz pontosan 35 éve ezen a napon mutatták be a Királydombon az azóta is korszakalkotó művet, amelyet aztán 20 évvel később Csíksomlyón is színpadra vittek. A 20 éves évfordulóra készült legendás előadásból készült televíziós felvétel lesz most látható a rockopera 35. évfordulóján.

Az előadás rendezője és koreográfusa Novák Ferenc (Tata) volt, aki az ősbemutató koreográfiáit is készítette, és az eredeti szereposztásból Csíksomlyón Vikidál Gyulát (Koppány szerepében) és Varga Miklóst (István király) láthatta az erdélyi közönség. Az öreg regős szerepében a rockopera szövegkönyvírója, Bródy János lépett színpadra. Sarolt szerepét Kovács Kriszta, Tordát Novák Péter játszotta, Gizellát a székelyudvarhelyi származású Fazekas Júlia alakította. A táncjelenetekben a Honvéd Táncszínház, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Együttes, a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes táncosai, valamint a helyi tánccsoportok fiataljai léptek színpadra. Átlagban 350 ezer nézőről számoltak be a szervezők.

A nemzeti ünnep alkalmából este 20 órai kezdéssel láthatják a nézők az emlékezetes produkciót, amelyet hazai zenecsatornák közül egyedül a Zenebutik tűz műsorára.

(via)

Előző sztori

Így épül a közel 25 méter magas új szegedi stadion

Következő sztori

Nem kímélték a viharok a szegedi zsidó temetőt

Legutóbbi hasonló cikkek